Το DxOMark αξιολογεί την κάμερα του Huawei Mate 10 Pro


Η ιστοσελίδα DxOMark προχώρησε στην αξιολόγηση της κάμερας του Huawei Mate 10 Pro κατατάσσοντάς την ιδιαίτερα ψηλά, σε θέση ανάμεσα στις ναυαρχίδες των υπόλοιπων κατασκευαστών.

Το Huawei Mate 10 Pro έλαβε βαθμολογία 97, μόλις μία μονάδα χαμηλότερα από το Pixel 2, το οποίο κατέχει την πρώτη θέση της σχετικής βαθμολογίας από τα μέσα Οκτωβρίου. Στους επιμέρους τομείς βαθμολόγησης, το Mate 10 Pro υπερίσχυσε του Pixel 2 στη λήψη φωτογραφιών (έλαβε βαθμολογία 100 έναντι 99 του αντιπάλου του). Ωστόσο, του στοίχισε η ικανότητα λήψης βίντεο όπου βαθμολογήθηκε με 91 βαθμούς.

Το Mate 10 Pro έπιασε το «τέλειο» στην ικανότητα φωτογραφικών λήψεων εκμεταλλευόμενο την dual camera (RGB και μονόχρωμη). Σύμφωνα με το DxOMark η συσκευή της Huawei πέτυχε «πολύ καλή έκθεση» με την κάμερα να καταφέρνει να ανταπεξέλθει ακόμη και στις απαιτήσεις φωτογράφισης σε εσωτερικούς χώρους. Στον τομέα της αυτόματης εστίασης η κάμερα χαρακτηρίζεται «εξαιρετική».

Ψεγάδια υπήρξαν με «περιστασιακές αστάθειες έκθεσης σε διαδοχικές λήψεις» αλλά και «αντικείμενα» που εμφανίζονταν σε ορισμένες λήψεις που πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου την πρωτιά στη λίστα αξιολόγησης του DxOMark κατέκτησε το iPhone 8 Plus για να ισοφαριστεί λίγες ημέρες αργότερα από το Note 8 της Samsung. Τις δύο συσκευές υπερκέρασε λίγο αργότερα το Pixel 2 της Google. Πλέον, το Huawei Mate 10 Pro βρίσκεται μία θέση πίσω από τη νέα ναυαρχίδα της Google αλλά υπερτερεί των iPhone 8 Plus και Galaxy Note 8.Source link