Το Apple iPhone X αρχικά σχεδιαζόταν να λανσαριστεί το 2018


Η Apple για πρώτη φορά φέτος προχώρησε στο λανσάρισμα τριών αντί για δύο συσκευών, των iPhone 8 και 8 Plus και του κατά πολύ «διαφορετικού» iPhone X, δημιουργώντας αρκετές απορίες.

Αυτές οι απορίες φαίνεται ωστόσο να λύνονται μετά τις αποκλειστικές δηλώσεις του Dan Riccio, εκ των αντιπροέδρων της Apple με αρμοδιότητες στον τομέα της ανάπτυξης hardware, στην ιστοσελίδα Mashable. Ούτε λίγο ούτε πολύ το υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας υποστήριξε ότι ο αρχικός σχεδιασμός της Apple ήταν το iPhone X να λανσαριστεί εντός του 2018 και όχι φέτος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Riccio, «με πολύ σκληρή δουλειά, ταλέντο, πείσμα και προσήλωση» έγινε εφικτό η συσκευή να παρουσιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα από το αρχικά προγραμματισμένο.

Επιπλέον, ο Riccio δήλωσε ότι η σμίκρυνση του χρονοδιαγράμματος σήμαινε συγχρόνως ότι η Apple δεν θα είχε πλέον τη δυνατότητα να αναιρέσει την απόφασή της, αντικρούοντας επιπρόσθετα αναφορές που ήθελαν την εταιρεία να σχεδιάζει την ενσωμάτωση του σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα πάντα με τον Dan Riccio, η Apple δεν σπατάλησε καθόλου χρόνο στην τοποθέτηση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος «στο πίσω μέρος, μέσα στο γυαλί της οθόνης ή στο πλάι της συσκευής». Αντίθετα, το σχέδιο του iPhone X, άρα και η επιλογή τοποθέτησης αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου αντί του fingerprint sensor, είχε «κλειδώσει» ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το iPhone X ξεχωρίζει από τη σειρά iPhone 8, και κατ’ επέκταση από όλα τα υπόλοιπα smartphones της Apple, σε δύο βασικά σημεία: την επιλογή edge-to-edge οθόνης τεχνολογίας OLED και την τοποθέτηση νέου αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου μέσω της αναβαθμισμένης 3D κάμερας.Source link