Το Android Nougat είναι εγκατεστημένο στο 13.5% των συσκευών


Κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες ανέβασε το μερίδιο του το Android Nougat, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google. 

To ποσοστό των συσκευών που φορούν το Android Nougat είναι πλέον 13.5%, με το Marshmallow να εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία με μερίδιο 32.3% στο Android οικοσύστημα, στοιχείο που πιστοποιεί μία μικρή άνοδο της τάξης του 0.5% και δείχνει ότι αρκετές συσκευές αναβαθμίζονται από κάποια παλιότερη έκδοση σε αυτή. Από τις διανομές του Nougat, το 12.3% αφορά στις συσκευές με Android 7.0, ενώ μόλις το 1.2% εμφανίζεται να φορά Android 7.1.

Τόσο το Android KitKat όσο και το Android Lollipop εξακολουθούν να έχουν σημαντικά μερίδια της αγοράς, στοιχείο που δείχνει το πόσο διαφορετικές είναι οι εκδόσεις του Android, ανάλογα με τη συσκευή που επιλέγει ο χρήστης. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο εκδόσεις έχουν σημειώσει πτώση στα ποσοστά τους, καθώς εγκαταλείπονται σταδιακά. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα στοιχεία που συλλέγει η Google από τις ενεργοποιήσεις στο Google Play, είναι ότι το Android Jelly Bean συνεχίζει να βρίσκεται εγκατεστημένο σε ποσοστό 7.6% των συσκευών.

Το ποσοστό αυτό δείχνει μία μικρή πτώση, αλλά είναι ενδεικτικό του ότι κυκλοφορούν ακόμα κάποια παλαιά μοντέλα με το λειτουργικό σύστημα της Google σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.Source link