Η τιμή του iPhone X (2018) προβλέπεται να πέσει στα 899 δολάρια


Διαδεδομένη είναι η φήμη που θέλει την Apple να λανσάρει εντός του 2018 μία νέα σειρά συσκευών που θα απαρτίζεται από τρία μοντέλα και θα έχει σαν βάση τα χαρακτηριστικά του iPhone X.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οργανισμών όπως η εταιρεία αναλύσεων KGI ή το Bloomberg, η Apple θα λανσάρει το 2018 μία συσκευή με OLED οθόνη στις 5,8 ίντσες που θα είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone X, μία συσκευή με OLED οθόνη στις 6,5 ίντσες που χαρακτηρίζεται ως «iPhone X Plus» και μία συσκευή με οθόνη LCD στις 6,1 ίντσες.

Πρόσφατη ανάλυση της RBC Capital έρχεται να καλύψει και το θέμα της κοστολόγησης των παραπάνω φημολογούμενων συσκευών. Η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρεί ότι η σειρά συσκευών της Apple για το 2018 θα έχει τιμή εκκίνησης τα 799 δολάρια για το iPhone των 6,1 ιντσών με την LCD οθόνη. Το μοντέλο OLED των 5,8 ιντσών πιθανότατα θα έχει τιμή εκκίνησης τα 899 δολάρια ενώ το iPhone X Plus θα έχει τιμή εκκίνησης τα 999 δολάρια.

Ουσιαστικά, αυτό που προβλέπει η RBC είναι ότι η Apple θα κατεβάσει τις τιμές της περί τα 100 δολάρια ανά κατηγορία συσκευής, με το μοντέλο των 6,5 ιντσών να τοποθετείται πλέον στην κορυφή της τιμολογιακής πυραμίδας και το διάδοχο μοντέλο του iPhone X να έπεται. Το «υποδεέστερο» iPhone με την LCD οθόνη ουσιαστικά θα τοποθετείται στην κατηγορία τιμής που σήμερα βρίσκεται το iPhone 8 Plus, ενώ ανάλογα αναμένεται να είναι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Γενικά, αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η τιμολογιακή πολιτική της Apple, με αυξητικές τάσεις κάθε χρόνο που περνάει, έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού να εμφανίζεται λιγότερο πρόθυμο να αποκτήσει ένα smartphone με τόσο υψηλή τιμή. Ενδεχομένως η Apple να θεωρεί ότι η ελαφρά μείωση της τιμής του iPhone X (του 2018) σε συνδυασμό με το λανσάρισμα ενός iPhone με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά με LCD οθόνη και ακόμη χαμηλότερη τιμή ίσως αντιστρέψει αυτή την τάση.

The post Η τιμή του iPhone X (2018) προβλέπεται να πέσει στα 899 δολάρια appeared first on pestaola.Source link