Τα LRAUV είναι αμφίβια drones για ερευνητικούς σκοπούς


Με τον όρο LRAUV αναφερόμαστε σε drones που κινούνται κάτω από το νερό μελετώντας τα θαλάσσια μικρόβια και τους μικροοργανισμούς. 

Με σκοπό τους να μελετήσουν τη διαδικασία παραγωγής οξυγόνου στην ατμόσφαιρα, η οποία βασίζεται στην παρουσία των μικροβίων της θάλασσας, οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει ένα αυτόνομο υποβρύχιο drone με την ονομασία LRAUV. Η λέξη αυτή προκύπτει από τις λέξεις Long Range Autonomous Underwater Vehicles, δηλαδή αυτόνομα υποβρύχια οχήματα μεγάλης αυτονομίας. Ο μικρός στόλος των drones που αναπτύσσουν οι επιστήμονες θα μπορεί να φτάνει σε απόσταση έως και τα 966 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας τους εξελιγμένους αισθητήρες του.

Μέσα στο LRAUV υπάρχει ένα μικρό ρομποτικό εργαστήριο, το οποίο θα μπορεί να μελετά δείγματα που συλλέγονται από τον ωκεανό. Τα δείγματα εξετάζονται για τη θερμοκρασία, τη χημεία και την χλωροφύλλη του φυτοπλαγκτόν. Συνολικά, τρία LRAUV οργώνουν τις θάλασσες για την μελέτη των μικροοργανισμών σε αυτές, με σκοπό των επιστημόνων την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την κατάσταση του περιβάλλοντος της Γης.

Τα LRAUV ξεκίνησαν την δοκιμαστική τους λειτουργία στις αρχές του Μαρτίου 2018, έτσι ώστε να καταλάβουν οι επιστήμονες ποιοι είναι οι περιορισμοί στη λειτουργία τους, αλλά και το πώς συμπεριφέρονται σε πραγματικές συνθήκες κάτω από τον βυθό.

The post Τα LRAUV είναι αμφίβια drones για ερευνητικούς σκοπούς appeared first on pestaola.Source link