Η Sony Mobile ανακοινώνει τα Xperia XZ2 και XZ2 Compact


Στο πλαίσιο του Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη, η Sony Mobile προχώρησε στα αποκαλυπτήρια των νέων της ναυαρχίδων Xperia XZ2 και Xperia XZ2 Compact.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέες συσκευές είναι σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν «συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας» ενώ έχουν εξελιχθεί, σε σχέση με τους προκατόχους τους, σε επίπεδο κάμερας, οθόνης και ακουστικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με νέο design.

Το Xperia XZ2 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών, ανάλυσης HDR Full HD+ και αναλογίας 18:9. Η συγκεκριμένη οθόνη ενσωματώνει την τεχνολογία παρακολούθησης τηλεόρασης Bravia της Sony και την X-reality για κινητά.

Στα νέα στοιχεία της συσκευής περιλαμβάνεται το Σύστημα Δυναμικής Δόνησης (Dynamic Vibration System) της Sony, το οποίο αναλύει ακουστικά δεδομένα και επιτρέπει στον χρήστη να νιώσει στην παλάμη του την κάθε ενέργεια, ζωντανεύοντας ταινίες, παιχνίδια ή και βίντεο. Επιπλέον, διαθέτει εμπρόσθια στερεοφωνικά ηχεία με σύστημα S-Force Front Surround.

Προσφέρεται επίσης ήχος υψηλής ποιότητας εξαιτίας της εξειδίκευσης της Sony στον τομέα αυτόν, μέσω του πραγματικά αυθεντικού ήχου υψηλής ανάλυσης και της τεχνολογίας DSEE HX για αναβάθμιση. Η ποιότητα είναι εγγυημένη κατά τη σύνδεση σε ασύρματα ηχεία ή ακουστικά, χάρη στη βελτιωμένη τεχνολογία Bluetooth LDAC, η οποία προσφέρει ήχο που αγγίζει σχεδόν την ποιότητα υψηλής ανάλυσης Ήχου (High Resolution Audio).

Η κάμερα Motion Eye έχει φτάσει σε ύψιστα επίπεδα επιδόσεων, λαμβάνοντας μια καινοτόμα αναβάθμιση με την πρώτη στον κόσμο λειτουργία καταγραφής ταινίας 4Κ HDR σε smartphone. Τώρα μπορείτε να «αιχμαλωτίζετε» την πραγματικότητα με απίστευτο contrast, λεπτομέρεια και να απολαμβάνετε ρεαλιστικά χρώματα, καθώς και να μοιράζεστε το υλικό σας ή να το μεταφορτώνετε σε μια συμβατή HDR τηλεόραση ή στο YouTube, για να δείτε το περιεχόμενό σας σε ρεαλιστικό επίπεδο.

Η λειτουργία λήψης βίντεο σε super slow motion αναβαθμίστηκε πλέον φτάνοντας τα 960fps και είναι πλέον διαθέσιμη σε Full HD, κάνοντας τις στιγμές σας ακόμα πιο συναρπαστικές. Η κάμερα Motion Eye προσφέρει στον χρήστη όλα εκείνα τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά σταθερής εικόνας που περιμένει κανείς από μια συσκευή Xperia, με τις λειτουργίες έξυπνου ελέγχου, π.χ. τη λειτουργία Predictive Capture με ανίχνευση κίνησης και χαμόγελου, τη λειτουργία αυτόματης εστίασης και αυτόματης εστίασης με δυνατότητα πρόβλεψης (Predictive Autofocus). Χάρη σε αυτά τα ανώτερα χαρακτηριστικά, συν τη λειτουργία γρήγορης ενεργοποίησης και λήψης, δεν θα χάσετε ποτέ τη μοναδική στιγμή του «κλικ».

Η εφαρμογή 3D Creator διατίθεται τώρα με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία για 3D σάρωση, προσφέροντας μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία καταγραφής στιγμών και μνήμης. Όχι μόνο μπορείτε να δημιουργήσετε τρισδιάστατες σαρώσεις αντικειμένων ή προσώπων φίλων σας σε λιγότερο από ένα λεπτό μέσω της κεντρικής κάμερας, αλλά και να δημιουργείτε 3D σαρώσεις του εαυτού σας μέσω της μπροστινής κάμερας, ζωντανεύοντας τη selfie φωτογραφία σας σε τρεις διαστάσεις και προσφέροντας αναρίθμητες ευκαιρίες να «εισχωρήσετε» στον τρισδιάστατο κόσμο των avatar. Η δυνατότητα μεταγενέστερης επεξεργασίας (post-processing) είναι πλέον διαθέσιμη για ακόμα υψηλότερη ποιότητα 3D σαρώσεων. Επίσης, μόλις τελειώσετε με την τρισδιάστατη σάρωση του αντικειμένου ή του εαυτού σας, θα μπορείτε να τα αναρτήσετε απευθείας στο Χρονολόγιο της σελίδας σας στο Facebook μέσω του 3D Creator.

Σε επίπεδο design, το Xperia XZ2 γυάλινη επικάλυψη Corning Gorilla Glass 5 και μεταλλικό πλαίσιο που προσθέτει επιπλέον αντοχή και μια όμορφη αίσθηση εκλεπτυσμένης ποιότητας. Διατίθεται στα χρώματα Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green και Ash Pink. Βάσει της πιστοποίησης IP65/IP68 , το XZ2 σχεδιάστηκε για να αντέχει μικρές ποσότητες υγρών, ώστε να μην χρειάζεται να το σκεφτείτε πολύ προτού απαντήσετε το τηλέφωνο σας μέσα στη βροχή.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται η πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 845 με Χ20 LTE προσφέροντας ταχύτητες σύνδεσης έως 1,2Gbps με τη δυνατότητα δεύτερης γενιάς Gigabit LTE. Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3180 mAh σε συνδυασμό με τις λειτουργίες Smart Stamina, Stamina Mode, Battery Care και την τεχνολογία Qnovo Adaptive Charging, που βοηθούν τη μπαταρία να παραμείνει υγιής, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, για εύκολη φόρτιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ασύρματη θήκη φόρτισης (WCH20) και άλλοι συμβατοί φορτιστές Qi.

Το Xperia XZ2 Compact αποτελεί την premium compact πρόταση της εταιρείας. Η οθόνη του έχει διαγώνιο στις 5 ίντσες, ανάλυσης HDR Full HD+. Και εδώ συναντάμε εμπρόσθια στερεοφωνικά ηχεία, αναβαθμισμένη Motion Eye, αναβαθμισμένο 3D Creator για τις selfie και τη λειτουργία super slow motion Full HD, καθώς και τη δυνατότητα λήψης σταθερών εικόνων ανώτερης ποιότητας.

Στο εσωτερικό του Xperia XZ2 Compact βρίσκεται ο Qualcomm Snapdragon 845 ενώ σχεδιαστικά χρησιμοποιείται η φιλοσοφία design του XZ2 με το όμορφο, καμπυλωτό σχήμα του που προσφέρει άνεση στη χρήση. Η αντοχή εξασφαλίζεται από το σκληρό του εξωτερικό περίβλημα, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου Corning Gorilla Glass 5 και του αντιχαρακτικού, σκληρού, πολυκαρβουνικού IP65/IP68 και μεταλλικού πλαισίου. Κυκλοφορεί σε τέσσερα υπέροχα χρώματα με ένα λείο φινίρισμα: White Silver, Black, Moss Green και Coral Pink.

Το Xperia XZ2 και το XZ2 Compact θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2018 με λογισμικό Android 8.0 Oreo.Source link