Σημαντική αναβάθμιση της κάμερας των Samsung Galaxy S9 και S9+


Η ανακοίνωση της νέας σειράς Galaxy S9 της Samsung βρίσκεται πλέον πολύ κοντά και οι τελευταίες διαρροές κάνουν λόγο για πολύ σημαντική αναβάθμιση σε επίπεδο φωτογραφικών ικανοτήτων.

Όπως αποκαλύπτει η κορεατική ιστοσελίδα ETNews το μεγαλύτερο smartphone της Samsung, δηλαδή το Galaxy S9+, θα διαθέτει οπίσθια dual-camera με δύο αισθητήρες ανάλυσης 12 Megapixel. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη φορά που η Samsung υιοθέτησε τη συγκεκριμένη διάταξη οπίσθιας κάμερας ήταν με το Galaxy Note 8.

Επιπρόσθετα, θα υπάρξει αναβάθμιση και με νέους φακούς που θα βελτιώνουν την ποιότητα των εικόνων που λαμβάνονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι νέες κάμερες θα μπορούν να εναλλάσσουν την έκθεση από το f1.5 στο f2.4, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κάμερα θα είναι σε θέση να ρυθμίζει αυτόματα την ποσότητα φωτός που χρειάζεται για την λήψη.

Η διπλή κάμερα θα υπάρχει μόνο στο S9+ ενώ το μικρότερο Galaxy S9 θα διαθέτει μονή κάμερα με αισθητήρα 12 Megapixel και εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 8 Megapixel. Σε κάθε περίπτωση οι κάμερες των συσκευών θα ενσωματώνουν δυνατότητα αυτόματης εστίασης, δυνατότητα λήψης βίντεο σε super slow motion (πολύ αργή κίνηση), ενώ θα υπάρχει και η τεχνολογία αναγνώρισης της ίριδας του ματιού, σαν μέσο ξεκλειδώματος της συσκευής.

Στο ίδιο δημοσίευμα, του ETNews, αποκαλύπτονται και οι διαστάσεις των δύο συσκευών: το Galaxy S9 θα έρθει με οθόνη διαγωνίου 5,77 ιντσών και το Galaxy S9+ με οθόνη διαγωνίου 6,22 ιντσών. Προηγούμενες διαρροές θέλουν τη μνήμη RAM να είναι στα 4GB για το Galaxy S9 και στα 6GB για το Galaxy S9+, με το πρώτο να διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3.000mAh και το δεύτερο μπαταρία χωρητικότητας 3.500mAh.

Η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι οι νέες της ναυαρχίδες θα παρουσιαστούν επίσημα τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, ενώ διαρροές θέλουν την επίσημη ημερομηνία διάθεσης των συσκευών στην αγορά να είναι η 16η Μαρτίου.Source link