Η Samsung ετοιμάζει chipsets στα 7 nm και 11 nm για το 2018


Η Samsung κάνει ένα βήμα πέρα από την αρχιτεκτονική των 10 nm και ετοιμάζει μικρότερα chipsets τα οποία θα παρουσιάσει μέσα στο 2018. 

Η Samsung επενδύει στη δημιουργία επεξεργαστικών μονάδων με αρχιτεκτονική 7 και 11 nm, προκειμένου να είναι έτοιμη για την παρουσίαση τους μέσα στο 2018. Αυτή τη στιγμή, η Samsung εξοπλίζει τα high end μοντέλα της με chipsets σε αρχιτεκτονική 10 nm, ενώ με τα νέα μοντέλα που αναμένεται να παρουσιαστούν εντός του 2018, η Samsung υπόσχεται αύξηση της απόδοσης σε ποσοστό 15% με την ίδια κατανάλωση ενέργειας, ενώ ο χώρος που καταλαμβάνει το chipset έχει μειωθεί κατά 10%.

Τα πρώτα chipsets με την αρχιτεκτονική των 11 nm αναμένεται να κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους εντός του πρώτου τριμήνου του 2018, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το GSM Arena. Τα premium μοντέλα θα είναι εφοδιασμένα με το chipset των 7 nm, αρχιτεκτονική η οποία αναμένεται να γίνει κοινός τόπος στους κατασκευαστές επεξεργαστών εντός της προσεχούς τριετίας. Μερικές από τις οικογένειες συσκευών της Samsung που θα ωφεληθούν από τα chipsets με τη νέα αρχιτεκτονική είναι τα Galaxy A, J και C series.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung είχε χάσει το deal για την κατασκευή των πυρήνων του Qualcomm Snapdragon 845 εξαιτίας της μεγαλύτερης προόδου που είχε σημειώσει η ανταγωνίστρια TSMC στην αρχιτεκτονική των 7 nm.

 Source link