Η Samsung δεσμεύεται στα αναδιπλούμενα smartphones για το 2018


Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων η Samsung γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια του 2018 οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης θα είναι η Bixby και οι αναδιπλούμενες OLED οθόνες.

Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία η καινοτόμα τεχνολογία αναδιπλούμενων οθονών θα βοηθήσει στην περαιτέρω διαφοροποίηση της Samsung από τις προτάσεις των ανταγωνιστών. Παράλληλα, η είσοδος σε τομείς της αγοράς που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «έξυπνες» συσκευές θα γίνει με όχημα την ήδη υπάρχουσα υποδομή της ψηφιακής βοηθού Bixby.

Προτάσεις συσκευών με αναδιπλούμενες οθόνες ή smartphones που «ξετυλίγονται» και μετατρέπονται σε tablets υπάρχουν αρκετές και από διαφορετικές εταιρείες. Τέτοιου είδους ευρεσιτεχνίες έχουν καταθέσει και οι LG και Microsoft, εκτός φυσικά από την Samsung. Ωστόσο, καμία από αυτές τις προτάσεις δεν καρποφόρησε ακριβώς γιατί απουσιάζουν οι πραγματικά αναδιπλούμενες οθόνες.

Η Samsung από την πλευρά της έχει ήδη εκφράσει την πεποίθηση ότι εντός του 2018 θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μία τέτοιου είδους συσκευή, «αφού πρώτα ξεπεραστούν μια σειρά από τεχνικά προβλήματα». Πλέον, με την ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι οι αναδιπλούμενες οθόνες θα είναι το νέο πεδίο δημιουργίας εσόδων καθίσταται σαφές ότι η Samsung έχει προχωρήσει σημαντικά στον συγκεκριμένο τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί η ύπαρξη δημοσιευμάτων που θέλουν την Samsung να έχει παρουσιάσει πρότυπα smartphones με αναδιπλούμενες οθόνες κατά τη διάρκεια του τελευταίου CES, στο Λας Βέγκας. Το ακροατήριο των συγκεκριμένων παρουσιάσεων αποτελούνταν από επενδυτές και εκπροσώπους τηλεπικοινωνιακών παρόχων, στοιχείο που δείχνει ότι η Samsung βρίσκεται αρκετά κοντά στην παρουσίαση μίας νέας κατηγορίας συσκευών.Source link