Η Qualcomm συνεργάζεται και με την AMD για PCs επόμενης γενιάς


Τα Always Connected PCs είναι ήδη καθοδόν και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την Qualcomm δεν θα διαθέτουν όλα τον επεξεργαστή Snapdragon 835 καθώς η εταιρεία θα συνεργαστεί και με την AMD.

Το πλαίσιο της συνεργασίας θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συστημάτων φορητών υπολογιστών που θα συνδυάζουν τους επεξεργαστές AMD Ryzen με τα Qualcomm Snapdragon LTE modems.

Προφανώς αυτά τα συστήματα δεν θα διαθέτουν τις εντυπωσιακές αυτονομίες που ανακοινώθηκαν για τα συστήματα με τον Snapdragon 835 αλλά θα προσφέρουν μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της απόδοσης των γραφικών.

Σύμφωνα με την AMD, ο καταναλωτής θα έχει στο σύστημά του Gigabit LTE και έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή ισχύος 15 Watt, με υποστήριξη hyperthreading, που θα του εξασφαλίζουν έως και τρεις φορές καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα προγενέστερα mobile chips της εταιρείας. Επιπρόσθετα, θα επιτυγχάνεται έως και 2,3 φορές καλύτερη απόδοση γραφικών χρησιμοποιώντας τη μισή ενέργεια.

Οι AMD και Qualcomm δεν ανακοίνωσαν laptops ή tablets που θα συνδυάζουν επεξεργαστές Ryzen και μόντεμ Snapdragon, αλλά η AMD παρουσίασε διάφορες επιλογές συνδυασμών της συγκεκριμένης πλατφόρμας για την οποία αρκετοί κατασκευαστές έδειξαν ενδιαφέρον, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

Ενδεχομένως στο προσεχές CES στο Λας Βέγκας να παρουσιαστούν περισσότερα «χειροπιαστά» παραδείγματα της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες.Source link