Η Qualcomm ανακοινώνει το νέο Snapdragon 845 VR


Η Qualcomm προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του Snapdragon 845 VR headset, ενός νέου μοντέλου αναφοράς, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εφαρμογές VR όσο και για εφαρμογές AR.

Το Snapdragon 845 headset έχει τη δυνατότητα προβολής σε δύο οθόνες ανάλυσης 1024 x 1152 pixels στα 120 frames ανά δευτερόλεπτο. Συγκριτικά, το Vive Pro της HTC προσφέρει ανάλυση της τάξης των 1400 x 1600 pixels για την κάθε οθόνη.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το headset ενσωματώνει eye tracker ο οποίος αναλαμβάνει να εντοπίσει που επικεντρώνουν τα μάτια του χρήστη ώστε να χαμηλώνει την ανάλυση σε περιφερειακά σημεία, όπου δεν επικεντρώνει το βλέμμα του ο χρήστης. Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης απολαμβάνει τη μέγιστη δυνατή ανάλυση εκεί όπου είναι απαραίτητο και όχι στο σύνολο του οπτικού του πεδίου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται βελτιωμένη απόδοση σε συνδυασμό με εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνολικά, το Snapdragon 845 VR διαθέτει τέσσερις κάμερες, δύο να παρακολουθούν την κίνηση των ματιών του χρήστη και άλλες δύο για το εξωτερικό περιβάλλον. Αν και ελάχιστα πρόσθετα τεχνικά χαρακτηριστικά ανακοινώθηκαν, έγινε γνωστό ότι το 845 VR headset είναι κατά 30% ταχύτερο σε απόδοση γραφικών και 30% πιο αποδοτικό σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τις προγενέστερες πλατφόρμες Snapdragon 835 και 820 της Qualcomm.

Το Snapdragon 845 headset ενσωματώνει Qualcomm Kryo 385 CPU, Adreno 630 GPU, αποκλειστικό επεξεργαστή ψηφιακού σήματος Hexagon (DSP) και επεξεργαστή εικόνας Spectra 280 (ISP).

Κατά τη διάρκεια του περυσινού Mobile World Congress η Qualcomm είχε ανακοινώσει ένα ανάλογο μοντέλο αναφοράς βασισμένο στον Snapdragon 835. Η σχετική ανακοίνωση του πραγματικού προϊόντος ήρθε το καλοκαίρι του 2017 και λίγο αργότερα έγινε και η εμπορική διάθεση. Ανάλογη αναμένεται να είναι και η πορεία του Snapdragon 845 VR.Source link