Οδηγός για να επιλέξετε σωστή ενυδατική


Η πλειοψηφία των γυναικών χρησιμοποιεί ενυδατικές κρέμες καθημερινά για να διορθώσει τα προβλήματα της επιδερμίδας και να την ενυδατώσει. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένουνε.

Τι κάνουμε λοιπόν λάθος σε ότι αφορά την ενυδατική; Τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

– Εντοπίστε τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν δεν γνωρίζετε πως, ζητήστε τη βοήθεια δερματολόγου ή επαγγελματία αισθητικού.

– Λάβετε υπόψη σας τις συνθήκες που επικρατούν έξω, τυχόν φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθείτε, αλλά και τον παράγοντα «άγχος». Η επιδερμίδα είναι ένα όργανο που αντιδρά άμεσα σε όλα αυτά.

– Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά της κάθε κρέμας, ώστε να μάθετε αν περιέχει χημικές ουσίες και parabens, καθώς και πόσο πλούσια είναι η σύνθεσή της.

– Εξετάστε την υφή της, πως απλώνετε στο δέρμα και την αίσθηση που σας αφήνει.

– Λάβετε υπόψη ότι ο καπνός αυξάνει τη σμηγματόρροια κατά 60% και μειώνει κατά 50% τη δυνατότητα συγκράτησης υγρασίας. Αν είστε, λοιπόν, καπνιστές, χρειάζεστε συχνότερη ενυδάτωση με ελαφρύτερες ενυδατικές συνθέσεις.

– Μην ξεχνάτε ότι αρκετές συνθέσεις που πωλούνται στα σουπερμάρκετ είναι εφάμιλλες των πιο ακριβών, που βρίσκονται μόνο στα καταστήματα καλλυντικών.

– Καθώς μεγαλώνουμε, είναι πιθανό να αλλάξουν οι ανάγκες μας, γιατί μειώνεται η παραγωγή του σμήγματος και των πρωτεϊνών που στηρίζουν το πάχος και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, με αποκορύφωμα την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Δείτε επίσης: Φυσικό αφρόλουτρο για λαμπερή επιδερμίδαSource link