Νέα πλατφόρμα της Qualcomm φέρνει την AI στα φθηνότερα smartphones


Η Qualcomm στο πλαίσιο του Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη, προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μία νέας πλατφόρμας που φέρνει premium χαρακτηριστικά στα πιο οικονομικά smartphones.

Πρόκειται για τη νέα σειρά επεξεργαστών Snapdragon 700 η οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, βελτιώσεις στη λειτουργία της κάμερας, υψηλότερες επιδόσεις και καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

Με την ανακοίνωση μίας πλατφόρμας SoC χαμηλότερης τιμής η Qualcomm αναμένεται να επιτύχει περαιτέρω διείσδυση σε αγορές όπως της Κίνας. Επιπλέον, η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να τη βοηθήσει ώστε να επεκτείνει την καταναλωτική της βάση σε μία περίοδο που η Intel επιχειρεί να διεισδύσει και αυτή με τη σειρά της πιο δυναμικά στην αγορά των mobile συσκευών.

Η σειρά Snapdragon 700 θα ενσωματώνει την AI Engine πολλαπλών πυρήνων της Qualcomm η οποία θα επιτρέπει την διεξαγωγή λειτουργιών Τεχνητής Νοημοσύνης από τις συσκευές έως και δύο φορές ταχύτερα σε σχέση με τη σειρά Snapdragon 660, την προηγούμενη mid-range πρόταση της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, οι συσκευές που χρησιμοποιούν chips της νέας σειράς θα ενσωματώνουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά λειτουργιών σε επίπεδο κάμερας, όπως η λήψη βίντεο σε αργή κίνηση ή την καλύτερη απόδοση σε συνθήκες λήψης με χαμηλό φωτισμό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Qualcomm.

Η διαχείριση ενέργειας γίνεται κατά 30% πιο αποδοτικά, σε σχέση πάντα με την πλατφόρμα Snapdragon 660, ενώ η νέα πλατφόρμα θα είναι σε θέση να υποστηρίξει και την τεχνολογία ταχείας φόρτισης Quick Charge 4+ της Qualcomm η οποία προσφέρει έως και 50% πλήρωση της μπαταρίας σε χρόνο 15 λεπτών. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, τα Snapdragon 700 chips θα υποστηρίζουν τις τεχνολογίες LTE και Bluetooth 5.0.

Πρώτα δείγματα μοντέλων smartphone με επεξεργαστές της σειράς Snapdragon 700 αναμένεται να παρουσιασθούν κατά το α’ εξάμηνο του 2018. Ωστόσο, η Qualcomm απέφυγε να ανακοινώσει πότε η νέα σειρά θα ενσωματωθεί σε συσκευές που θα είναι εμπορικά διαθέσιμες αλλά εικάζεται ότι αυτό θα γίνει εντός του 2018.Source link