Η Microsoft αλλάζει την πολιτική της για τα Windows 10 S


Από εκδοχή του λειτουργικού συστήματος, τα Windows 10 S θα γίνουν μία διαμόρφωση των Windows, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Microsoft, το Windows 10 S Mode θα είναι μία διαμόρφωση λειτουργίας του κανονικού λειτουργικού συστήματος, η οποία θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις που θέλουν να δίνουν περιορισμένη πρόσβαση σε δυνατότητες και εργασίες στους χρήστες τους. Η αρχική ιδέα της Microsoft ήταν να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Chrome OS της Google, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε εφικτό. Ο χρήστης των Windows 10 S θα μπορούσε να χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο εφαρμογές του Windows Store στον υπολογιστή του και όχι εφαρμογές από άλλες πηγές.

H Microsoft θα προσφέρει τη διαμόρφωση S Mode σε όλες τις εκδόσεις των Windows, χωρίς καμία επιπρόσθετη χρέωση. Ειδικά οι εκδόσεις Enterprise των Windows θα έχουν ενεργοποιημένο το S Mode, προκειμένου να μπορεί να γίνει η χρήση του από το εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της κάθε επιχείρισης. Η διαμόρφωση S Mode θα ξεκινήσει να είναι διαθέσιμη από το επερχόμενο πακέτο αναβάθμισης των Windows και έπειτα.

Ο τελικός χρήστης θα είναι εκείνος που θα επιλέγει εάν θα χρησιμοποιήσει ή όχι τη διαμόρφωση S Mode των Windows.

The post Η Microsoft αλλάζει την πολιτική της για τα Windows 10 S appeared first on pestaola.Source link