Η IDC καταγράφει μικρή μείωση στις παραδόσεις smartphones για το 2017


Η IDC δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για τις παραδόσεις smartphones, καταγράφοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,5% για το 2017 σε σχέση με τις παραδόσεις του 2016.

Σε πραγματικούς αριθμούς η IDC κατέγραψε την παράδοση 1,46 δισεκατομμυρίων smartphones το 2017, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να «τρέχει» λειτουργικό σύστημα Android ή iOS. Για το προσεχές μέλλον η εταιρεία αναλύσεων προβλέπει μέση ανάπτυξη 2,8% για την επόμενη πενταετία με τις παραδόσεις να φτάνουν στα 1,68 δισεκατομμύρια συσκευές το 2022.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο αντιπρόεδρος της IDC, Ryan Reith, απέδωσε την ελαφρά πτώση στην μείωση 5% που εμφάνισαν οι παραδόσεις smartphones στην Κίνα κατά τη διάρκεια του 2017. Επιπλέον, η ζώνη EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) είχε επίσης πτώση 3,5% ενώ οι επιδόσεις της αγοράς των ΗΠΑ παρέμειναν στα ίδια επίπεδα. Μελλοντικά, περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν στις αναπτυσσόμενες αγορές με τον αριθμό των «πρώτων χρηστών» να αυξάνεται συνεχώς.

Για το 2018 αναμένεται ότι τα phablets (συσκευές με οθόνη τουλάχιστον 5,5 ιντσών) θα ξεπεράσουν τις παραδόσεις απλών smartphones. Οι κατασκευαστές θα στραφούν πλέον στην προσπάθεια διαφοροποίησης σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής, τον τύπο της χρησιμοποιούμενης οθόνης, στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Με τις πρώτες συσκευές που θα είναι συμβατές με τα δίκτυα 5G να αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή του έως το 2019, προβλέπεται ότι έως το 2022 ένα στα πέντε smartphones θα υποστηρίζει υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο αυτής της κατηγορίας.

Ο Anthony Scarsella, διευθυντής ερευνών της IDC, αναφέρει ότι οι βελτιώσεις σε ταχύτητα πρόσβασης, επεξεργαστική ισχύ και διάρκεια μπαταρίας θα είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν την μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς. Σημαντικό στοιχείο παραμένει αν η βελτίωση αυτών των χαρακτηριστικών θα παρασύρει προς τα πάνω και τις τιμές διάθεσης των μελλοντικών συσκευών.

Σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων, τα Android smartphones που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 ήταν το 85,1% του συνόλου ενώ αυτά με λειτουργικό iOS ήταν το 14,8%.Source link