Η Sony Mobile ανακοινώνει τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact


Η Sony Mobile ανακοίνωσε το Xperia XZ1 και το Xperia XZ1 Compact με κάμερα τεχνολογίας Motion Eye για την καταγραφή λεπτομερειών που ακόμα και το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει.

Xperia XZ1

Το Xperia XZ1 περιέχει την τελευταία κάμερα Motion Eye, η οποία κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Sony από τις σειρές φωτογραφιών μηχανών «α» και Cyber-shot. Ο αισθητήρας memory-stacked Exmor RS, εξελίσσει την καταγραφή κίνησης στο επόμενο επίπεδο και χαρίζει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βίντεο από τις καθημερινές στιγμές σας, καταγράφοντας με 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που επιτρέπει την αναπαραγωγή υπέροχων super slow motion βίντεο.

Παράλληλα, η νέα τεχνολογία Predictive Capture βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από εσάς και ξεκινά να καταγράφει εικόνες στη μνήμη αυτόματα μόλις εντοπίσει δράση ή ακόμα και ένα χαμόγελο, πριν προλάβετε να πατήσετε το κουμπί του κλείστρου. Έτσι, μπορείτε να βρείτε κάποια στιγμή που ενδεχομένως δεν προλάβατε από μία επιλογή μέχρι και τεσσάρων φωτογραφιών. Η νέα λειτουργία Autofocus Burst ακολουθεί έξυπνα το θέμα σας, προσαρμόζοντας την εστίαση και φροντίζοντας ώστε οι φωτογραφίες δράσης σας να είναι πάντα καθαρές. Η φωτογραφική εμπειρία ολοκληρώνεται με την πρόσθια κάμερα 13 Megapixel, με αισθητήρα 1/3” και με φλας επί της οθόνης, ώστε να τραβάτε εξαιρετικές selfies υπό οποιοδήποτε περιβάλλον φωτισμού.

Σημειώνοντας μία καινοτομία στη δημιουργικότητα με χρήση των κινητών τηλεφώνων, το 3D Creator είναι ένας μοναδικός και καινοτόμος εσωτερικός αλγόριθμος της Sony που επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη σάρωση τρισδιάστατων αντικειμένων, ανοίγοντας έναν νέο κόσμο δημιουργικών πιθανοτήτων.

Για πρώτη φορά, με κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να καταγράψετε τρισδιάστατες σαρώσεις υψηλής ποιότητας αντικειμένων σε μόλις ένα λεπτό, χρησιμοποιώντας τις τέσσερις λειτουργίες σάρωσης: σάρωση κεφαλής, προσώπου, φαγητού, και ελεύθερης μορφής. Κάθε λειτουργία συνοδεύεται από το δικό της οδηγό ώστε να είναι εύχρηστη, ενώ αφού ολοκληρώσετε τη σάρωση του αντικειμένου, έχετε διάφορες διασκεδαστικές επιλογές επεξεργασίας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BRAVIA TV της Sony, το Xperia XZ1 χαρίζει περισσότερο χρώμα και αντίθεση ώστε να απολαύσετε ακόμα πιο πολύ τις αγαπημένες σας σειρές και ταινίες, με απίστευτο ρεαλισμό, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HRD (High Dynamic Range) στην οθόνη Full HD 5,2 ιντσών. Άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της TRILUMINOS Display και την X-Reality για τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και την Dynamic Contrast Enhancer συνεργάζονται ώστε να προβάλλουν ακριβείς, λεπτομερείς και φωτεινές εικόνες επί της οθόνης.

Η εξειδίκευση της Sony στον ήχο σας επιτρέπει να βυθιστείτε στον πραγματικά αυθεντικό ήχο του Hi-Resolution Audio με το Xperia XZ1, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε κάθε παραμικρή πτυχή και λεπτομέρεια στο κομμάτι, σαν να στεκόσασταν δίπλα από τον καλλιτέχνη. Χάρις στο DSEE HX της Sony, μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο τη μουσική σας, σε σχεδόν Hi-Resolution ποιότητα, χάρις στη δυνατότητα βελτίωσης.

Απολαύστε τη μουσική και τις ταινίες σας με ή χωρίς ακουστικά, χρησιμοποιώντας τα εξελιγμένα στερεοφωνικά ηχεία με S-Force Front Surround, τα οποία παρέχουν 50% περισσότερη πίεση ήχου σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα Xperia. Παράλληλα, η ενσωματωμένη τεχνολογία ψηφιακής σίγασης θορύβου (DNC) μειώνει τον εξωτερικό θόρυβο μέχρι και 98% όταν συνδυάζεται με ηχεία DNC, επιτρέποντας ακρόαση χωρίς ενοχλήσεις.

Κάθε πτυχή του Xperia XZ1 έχει σχεδιαστεί ώστε να σας ταιριάζει και έχει τοποθετηθεί σε ένα πλαίσιο διαχρονικής σχεδίασης, που χαρακτηρίζεται από την τεχνική αρτιότητα της Sony. Το εξωτερικό φέρει την καθιερωμένη κυρτή επιφάνεια που έχουν τα κορυφαία μας μοντέλα, διαθέτοντας λείο μεταλλικό σώμα για μία κορυφαία και απέριττη όψη και αίσθηση στο χέρι σας. Έχει σχεδιαστεί έχοντας την ενεργή χρήση στο νου, ενώ έχει κατασκευαστεί με ένα ενιαίο σκελετό που αντέχει στις κάμψεις και στις πιέσεις.

Καθώς είναι εξίσου σκληρό προς τα εξωτερικό περιβάλλον, το Xperia XZ1 είναι ανθεκτικό στο νερό, απροσπέλαστο από τη σκόνη, και ενισχυμένο με Corning Gorilla Glass 5 στην οθόνη, ώστε να είναι αρκετά σκληρό για να αντιμετωπίσει την ημέρα σας. Για μία προσωποποιημένη πινελιά, ο ενσωματωμένος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος σας αναγνωρίζει εύκολα, χαρίζοντας μία μοναδική και σίγουρη αίσθηση ασφάλειας. Η κορυφαία σχεδίαση συμπληρώνεται με τέσσερα νέα χρώματα, όπου το καθένα έχει λάβει έμπνευση από το φυσικό φως και από την όμορφη αλλαγή των χρωματικών τόνων καθώς έρχεται το πρωινό: Μπλε Moonlit, Ροζ Venus, Ασημί Warm, και το κλασικό μας Μαύρο. Για να ακόμα καλύτερες επιλογές που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας, τα νέα ακουστικά h.ear (προφέρονται «hear») της Sony (h.ear στο 2 Mini Wireless, h.ear στο 2 Wireless NC και h.ear στο 2 Wireless) θα είναι επίσης διαθέσιμα σε αντίστοιχα χρώματα.

Το Xperia XZ1 τροφοδοτείται από την Mobile Platform Qualcomm Snapdragon 835 με X16 LTE, η οποία έχει σχεδιαστεί για απίστευτα γρήγορες ταχύτητες download ύψους Gigabit LTE (μέχρι και 1Gbps). Οι μεταφορές αρχείων είναι επίσης πραγματικά γρήγορες, χάρις στη σύνδεση USB 3.1, η οποία είναι 10 φορές πιο γρήγορη από τη σύνδεση USB 2.0, επιτρέποντας ταχύτητα μεταφοράς μέχρι και 5Gbps.

Η λειτουργία Smart Stamina δρα προληπτικά ώστε να έχετε ισχύ, εκτιμώντας πόσο θα κρατήσει η τρέχουσα μπαταρία σας, βάσει του πώς χρησιμοποιείτε συνήθως το τηλέφωνό σας. Αν πιστεύει ότι πρόκειται να σας αδειάσει η μπαταρία, θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Stamina που περιορίζει την κατανάλωση της ενέργειας ώστε να διαρκέσει η μπαταρία σας περισσότερο. Οι τεχνολογίες φόρτισης, Battery Care και Qnovo Adaptive Charging, βοηθούν τη μπαταρία να παραμείνει σε καλή κατάσταση περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Xperia XZ1 Compact

Η Sony Mobile κυκλοφόρησε επίσης το Xperia XZ1 Compact. Περνώντας την κατηγορία των compact smartphones στο επόμενο επίπεδο, είναι πανίσχυρο, εξοπλισμένο με τις τελευταίες καινοτομίες της Sony, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας Motion Eye με Super slow motion video, του 3D Creator, μίας υπερευρυγώνιας μπροστινής κάμερας, και με κορυφαία ηχητική εμπειρία, όλα μαζί σε ένα εύχρηστο σώμα που χωρά στο χέρι, με οθόνη 4,6 ιντσών.

Με τον αισθητήρα memory-stacked Motion Eye, εξελίσσει την καταγραφή κίνησης στο επόμενο επίπεδο και χαρίζει εικόνες εξαιρετικής ποιότητας. Θα έχετε όλες τις τελευταίες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της Predictive Capture ώστε να μην χάσετε ποτέ μία απροσδόκητη στιγμή ξανά, και της λειτουργίας Autofocus Burst, που ακολουθεί έξυπνα το θέμα σας, προσαρμόζοντας την εστίαση και φροντίζοντας ώστε οι φωτογραφίες δράσης σας να είναι πάντα καθαρές.

Η Sony είναι διάσημη για τις μοναδικές καινοτομίες στο τομέα του ήχου, και το Xperia XZ1 Compact δεν μένει αδικημένο λόγω του μεγέθους του. Είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες βελτίωσης του ήχου της Sony, όπως τη Hi-Res Audio, τη βελτίωση DSEE HX, το LDAC, τη Ψηφιακή Ακύρωση Θορύβου (DNC) και το ClearAudio+.

Το XZ1 Compact τηρεί τις προδιαγραφές IP65/IP68 για την αντίσταση στο νερό, είναι εξοπλισμένο με μεταλλική κεραία στο πάνω και στο κάτω μέρος για βελτιωμένη συνδεσιμότητα, και με δυνατό πλαίσιο που αντέχει στην κάμψη και στη συστροφή σε όλα τα σημεία του έχοντας πλαστικό υλικό ενισχυμένο με υαλοβάμβακα, σε συνδυασμό με Corning Gorilla Glass 5. Διατίθεται σε τέσσερα πανέμορφα χρώματα που ταιριάζουν με το στιλ σας: Μαύρο, Λευκό Ασημί, Μπλε Horizon και Ροζ Twilight.

Μικρό αλλά δυνατό, το Xperia XZ1 Compact προσφέρει γρήγορη απόδοση καθώς είναι εξοπλισμένο με την Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform. Μπορεί να πετύχει ταχύτητες λήψεων μέχρι και 800Mbps, οι οποίες σας επιτρέπουν να κατεβάσετε το επεισόδιο μίας τηλεοπτικής σειράς σε 30 δευτερόλεπτα. Η απόδοση επίσης ενισχύεται από τα έξυπνα χαρακτηριστικά της λειτουργίας Smart Cleaner, η οποία εντοπίζει αυτόματα εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται και αδειάζει τη μνήμη cache, επιτρέποντας ταχύτερη και πιο ομαλή απόδοση. Παράλληλα, μία σειρά από έξυπνες λειτουργίες, όπως η Smart Stamina χρησιμοποιούν τη μηχανή εκμάθησης Xperia, η οποία μαζί με τις τεχνολογίες Battery Care και Qnovo Adaptive Charging παρέχουν αξιόπιστη μπαταρία για όλη την ημέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Εξαρτήματα

Θα διατεθεί μία σειρά από προαιρετικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του Style Cover Touch σε αντίστοιχα χρώματα για το Xperia XZ1 και του Style Cover Stand σε αντίστοιχα χρώματα και για το Xperia XZ1, αλλά και για το Xperia XZ1 Compact. Επίσης θα διατεθεί ο φορτιστής Quick Charger UCH12W που θα παρέχει ώρες διάρκειας μπαταρίας μετά από φόρτιση λίγων λεπτών. Τα νέα στερεοφωνικά ακουστικά Bluetooth SBH24, που σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε μουσική και να μιλάτε ασύρματα, και τα στερεοφωνικά ακουστικά STH32 θα είναι διαθέσιμα στα αντίστοιχα χρώματα και των δύο τηλεφώνων. Επικοινωνήστε με τους τοπικούς παρόχους και τα καταστήματα για τη διαθεσιμότητά τους.

Διαθεσιμότητα

Τα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact θα καταστούν διαθέσιμα σε παγκόσμια κλίμακα από τον Σεπτέμβριο 2017 (στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο 2017), ενώ και τα δύο θα αποσταλούν έχοντας το λειτουργικό σύστημα Android 8.0, έκδοση Oreo. Οι τιμές τους θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.Source link