Η Google τερματίζει το Project Tango τον ερχόμενο Μάρτιο


Η Google με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη του Project Tango, της πρώτης πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας για developers, την 1η Μαρτίου 2018.

Η κίνηση αυτή της Google έρχεται καθώς η εταιρεία επικεντρώνει πλέον στο ARCore για τη δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών AR για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

«Καθώς επικεντρωνόμαστε στο να φέρουμε την επαυξημένη πραγματικότητα σε ολόκληρο το οικοσύστημα του Android, τερματίζουμε την υποστήριξη στο Tango. Ευχαριστούμε την απίστευτη κοινότητα των developers που πέτυχαν τόσο μεγάλη πρόοδο με το Tango τα τελευταία τρία χρόνια. Προσβλέπουμε στη συνέχιση του ταξιδιού με το ARCore», ήταν η ανακοίνωση της Google.

Το Project Tango λανσαρίστηκε το 2014 ώστε να επιτρέπει σε φορητές συσκευές να εντοπίζουν τη θέση τους στον χώρο χωρίς τη χρήση GPS. Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν ένα smartphone και ένα tablet, από την ίδια την Google, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη 3D mobile sensing εμπειρίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχε με την ανάπτυξη δικής της συσκευής και η Lenovo.

Σε αντίθεση με το Project Tango, το ARCore δεν απαιτεί τη χρήση πρόσθετου εξειδικευμένου hardware. Την προηγούμενη εβδομάδα η Google προχώρησε στην ανακοίνωση της δεύτερης developer preview έκδοσης του ARCore προσθέτοντας την ικανότητα σε AR εφαρμογές να σταματούν και να επανεκκινούν, για παράδειγμα όταν μία AR εφαρμογή σταματά για να απαντηθεί μία κλήση και ξεκινά πάλι από το σημείο όπου είχε σταματήσει.Source link