Η Google πούλησε 3,9 εκατ. Pixels το 2017 έναντι 88.000 PH-1 της Essential


Η Google έχει ήδη αποκαλύψει ότι παρέδωσε διπλάσιο αριθμό συσκευών Pixel το 2017 σε σχέση με το προηγούμενο έτους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τον αριθμό των συσκευών που παραδόθηκαν.

Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα έδωσε η εταιρεία ερευνών IDC μέσω ανάρτησης του διευθυντή ερευνών, Francisco Jeronimo. Ο επικεφαλής αναλυτής της IDC αποκάλυψε ότι η Google παρέδωσε στους μεταπωλητές 3,9 εκατομμύρια συσκευές Pixel κατά τη διάρκεια του 2017. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι όντως διπλάσιος από τον αριθμό συσκευών που παραδόθηκαν το 2016.

Προφανώς ο αριθμός αυτός δεν κατατάσσει την Google στους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones αλλά αυτό έχει να κάνει και με την στρατηγική διάθεσης που ακολουθείται αφού η αμερικανική εταιρεία δεν διαθέτει τις συσκευές της στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

Συγκριτικά, ένας πρώην «Google», ο Andy Rubin με το Essential Phone βρίσκεται ακόμη χαμηλότερα, σε επίπεδο παραδόσεων. Όπως αποκαλύπτει ο Francisco Jeronimo το Essential Phone είχε παραδόσεις για το 2017 που έφταναν μόλις τις 88.000 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι η Essential αποτελεί ουσιαστικά μία start up με το PH-1 να αποτελεί το πρώτο της προϊόν.Source link