Η Google φέρεται να κινείται για την εξαγορά της HTC


Η Google φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της κατασκευάστριας συσκευών smartphone HTC, η οποία έχει την έδρα της στην Ταϊβάν.

Η αρχή της φημολογίας έγινε όταν εφημερίδες της Ταϊβάν δημοσίευσαν ότι οι Google και HTC βρίσκονται στα τελικά στάδια συνομιλιών με αντικείμενο την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε το πιθανό αντίτιμο της υποτιθέμενης εξαγοράς.

Σχολιάζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα ο Business Insider αναφέρει ότι αν επαληθευτούν θα πρόκειται για μία θεαματική επιστροφή της Google στον τομέα της κατασκευής hardware, τρία χρόνια μετά την πώληση της θυγατρικής της Motorola στην κινεζική Lenovo.

Μία εξαγορά της HTC (η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα) από την Google ενδεχομένως να σχετίζεται με την επιθυμία της αμερικανικής εταιρείας να επενδύσει περαιτέρω στην κατασκευή δικών της συσκευών, όπως η σειρά Pixel, αποτελώντας έτσι έναν ισχυρότερο αντίπαλο για την Apple.

Παρά το γεγονός ότι Google και HTC δεν σχολίασαν τα δημοσιεύματα, νεότερο σημείωμα της UBS αναφέρει ότι η μελλοντική συμφωνία θα αφορά μόνο την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης smartphone της HTC. Επιπλέον, η UBS επισημαίνει ότι «η βαθύτερη ενσωμάτωση hardware και software θα μπορούσε να απαλείψει προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συσκευές με λειτουργικό Android, αλλά όχι οι συσκευές με λειτουργικό Apple iOS».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 η Google είχε εξαγοράσει την Motorola έναντι αντιτίμου ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θέλοντας να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στον τομέα κατασκευής smartphones αλλά και στις ευρεσιτεχνίες της τελευταίας. Τελικά, η Motorola Mobility πουλήθηκε στη Lenovo το 2014 έναντι του ποσού των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (χωρίς τις ευρεσιτεχνίες).Source link