Η Φινλανδία επενδύει στη Nokia σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ


Η Φινλανδία επενδύει στη Nokia το ποσό των 844 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει την πάλαι πότε κραταιά εταιρεία. 

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, η πτώση της Nokia είχε σοβαρές συνέπειες για τη φινλανδική οικονομία, ενώ είχε ως αποτέλεσμα και την περικοπή πολλών θέσεων εργασίας. Αυτή τη στιγμή, η Nokia απασχολεί 6.300 εργαζόμενους στη Φινλανδία και 102.800 σε άλλες περιοχές του κόσμου. Με την επενδυτική κίνηση που πραγματοποίησε η φινλανδική Solidium, το κομμάτι που αναλαμβάνει τις επενδύσεις για λογαριασμό της Κυβέρνησης, αποκτήθηκε το 3.3% των μετοχών της Nokia από τον κρατικό λειτουργό.

Η κίνηση αυτή δεν οδηγεί αυτόματα στην απόκτηση μίας θέσης στο διοικητικό συμβούλιο της Nokia, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον για κάποιον εκπρόσωπο της φινλανδικής κυβέρνησης. Όπως αναφέρει το Reuters, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Nokia αυτή τη στιγμή είναι η αμερικανική Blackrock με ποσοστό 6.2%, με την πλειοψηφία των μετοχών της Nokia να ανήκουν σε διεθνή επενδυτικά funds.

Μία από τις αγορές-στόχους της Nokia παραμένουν τα δίκτυα 5G, για τα οποία εμφανίζεται αυξανόμενη ζήτηση, ενώ η φινλανδική κυβέρνηση φαίνεται πως επιθυμεί να διατηρήσει -στο μέτρο του οικονομικά εφικτού- τον εθνικό χαρακτήρα των μεγάλων εταιρειών που έχουν την έδρα τους στη χώρα. Αξίζει, τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η επένδυση της φινλανδικής Κυβέρνησης δεν αφορά την HMD Global, εταιρεία που πλέον διαχειρίζεται το brand Nokia σε επίπεδο φορητών συσκευών.

The post Η Φινλανδία επενδύει στη Nokia σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ appeared first on pestaola.Source link