Η Ευρώπη είναι ο «εχθρός» στη διαπραγμάτευση για το Brexit
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 19:48

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ προσπάθησε σήμερα να αποτινάξει τις κατηγορίες που εξαπολύουν στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος ότι τηρεί πολύ «μαλακή» στάση σε ό,τι αφορά το Brexit, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο «εχθρός» στις διαπραγματεύσεις και όχι ο ίδιος.

Ο Χάμοντ, ο οποίος δέχεται τα πυρά των υποστηρικτών μιας «σκληρής» προσέγγισης απέναντι στο διαζύγιο, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ότι έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν οι Συντηρητικοί τις εσωτερικές έριδες. «Κατανοώ ότι τα πάθη είναι οξυμένα, κατανοώ ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές απόψεις αλλά όλοι μας είμαστε στο ίδιο σημείο, όλοι έχουμε την ίδια ατζέντα» είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Ο εχθρός, οι αντίπαλοι, είναι εκεί έξω, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Εκείνοι είναι με τους οποίους πρέπει να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να διαπραγματευτούμε σκληρά για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», πρόσθεσε.

Ο Χάμοντ εξόργισε τις βρετανικές εφημερίδες που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit και επικρίνεται από ορισμένους Συντηρητικούς – μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νάιτζελ Λόσον– επειδή δεν συμφώνησε να δαπανηθούν τώρα χρήματα για να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμη η χώρα στην περίπτωση που αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία προηγουμένως.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, απέφυγε να διευκρινίσει αν θα ψήφιζε υπέρ του Brexit αν διεξαγόταν ένα νέο δημοψήφισμα. «Κάναμε δημοψήφισμα. Ξέρετε τι ψήφισα» είπε.

Ο Χάμοντ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι είπε ότι η πρωθυπουργός εμπιστεύεται πλήρως τον υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 19:48Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.