Διαρροή renders του Samsung Galaxy S9 δείχνει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές


Η διαρροή των renders των επερχόμενων Galaxy S9 και Galaxy S9+ της Samsung δίνει μία εικόνα για το τι θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η διαρροή έγινε από τον γνωστό «leaker» Evan Blass, τόσο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter όσο και μέσω της ιστοσελίδας Venture Beat. Στις σχετικές εικόνες εμφανίζονται οι δύο συσκευές-ναυαρχίδες της Samsung με σχεδιασμό αρκετά κοντά στην περυσινή σειρά Galaxy S8, με ευμεγέθεις οθόνες αλλά και με εμφανή διαφοροποίηση στα πλαϊνά bezels.

Όπως φαίνεται οι συσκευές θα διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας Super AMOLED, με διαγώνιο στις 5,8 και 6,2 ίντσες, ενώ σύμφωνα με τον Evan Blass, θα δίνεται περισσότερο έμφαση στην αναβάθμιση των τεχνικών χαρακτηριστικών και όχι στο design. Στο εσωτερικό των ναυαρχίδων θα υπάρχει το SoC Qualcomm Snapdragon 845 για τις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, ενώ το Exynos 9810 θα εξοπλίζει τις συσκευές που θα προωθηθούν στις υπόλοιπες αγορές.

Το μικρότερο Galaxy S9 θα διαθέτει ακόμη 4GB μνήμης RAM και 64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ το μεγαλύτερο Galaxy S9+ θα διαθέτει 6GB μνήμης RAM και 128GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με τον Blass, το Galaxy S9+ θα διαθέτει dual-camera με αισθητήρες ανάλυσης 12 Megapixel και ικανότητα ρύθμισης της έκθεσης από το f/2.4 μέχρι την χαμηλότερη τιμή f/1.5. Αντίστοιχα, το S9 θα διαθέτει μονή κάμερα με αισθητήρα επίσης 12 Megapixel και με την ίδια έκθεση. Επιπλέον, οι συσκευές θα είναι σε θέση να λαμβάνουν βίντεο σε διαμόρφωση «super slow-motion» δηλαδή σε πολύ αργή κίνηση. Ο εξοπλισμός τους θα διαμορφώνεται με εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 8 Megapixel και στερεοφωνικά ηχεία στο εμπρόσθιο μέρος.

Διαρροή του πίσω μέρους των συσκευών δεν υπήρξε, αλλά πιστεύεται ότι τα Galaxy S9 και Galaxy S9+ θα διαθέτουν τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος κάτω ακριβώς από την κάμερα και όχι δίπλα στην κάμερα. Τέλος, αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι ο τρόπος τοποθέτησης των εμπρόσθιων καμερών (όπως φαίνεται τουλάχιστον στην διαρροή) προδικάζει την ενσωμάτωση ενός νέου συστήματος αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευών.Source link