Η δέσμευση της LG να προσφέρει «Καινοτομία για μια Καλύτερη ζωή»


Η LG Electronics δεσμεύεται να προσφέρει «Καινοτομία για μια Καλύτερη ζωή» μέσω των προϊόντων της στους καταναλωτές κάνοντας τη ζωή τους καλύτερη και ταυτόχρονα προσφέροντας στην κοινωνία.

Εντούτοις, η υψηλή τεχνολογία, ο καινοτομικός και ο εργονομικός σχεδιασμός των προϊόντων της LG δεν θα είχε αντίκρισμα, εάν κάποιοι από τους συνανθρώπους μας δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές. Η LG παγκοσμίως στοχεύει να καταστήσει τα οφέλη της τεχνολογίας διαθέσιμα σε όλους.

Στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας, οι τηλεοράσεις φαίνεται να έχουν υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στην παλαιότερη γενιά καθώς από 65 ετών και άνω το 90% παρακολουθεί περιεχόμενο μέσω τηλεόρασης. Ωστόσο, με την τεχνολογία των τηλεοράσεων να γίνεται όλο και πιο προηγμένη, τα άτομα αυτά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ενώ οι προκλήσεις κορυφώνονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα ακοής και όρασης.

Σε αυτή την περίπτωση, η LG δίνει προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης για όλες τις ηλικίες με τις προηγμένες LG τηλεοράσεις να προσφέρουν προσβασιμότητα επόμενης γενιάς ιδανικές για θεατές με συγκεκριμένες ανάγκες. Συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας LG webOS 3.0 οι χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να περιηγηθούν εύκολα και γρήγορα στις λειτουργίες της τηλεόρασης, με αναβαθμισμένες επιλογές και διευρυμένο περιεχόμενο. Ενδεικτικά, μία από τις «έξυπνες» λειτουργίες και ιδανική για εκείνους με προβλήματα όρασης είναι το «Magic Zoom», το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να μεγεθύνουν έως και 500% αντικείμενα και γράμματα, χωρίς να μειώνεται η ποιότητα της εικόνας, ενώ το «Magic sound tuning» προσαρμόζει τον κατάλληλο ήχο ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου που βρίσκεται η τηλεόραση, αλλάζοντας τα δεδομένα και για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Επιπλέον στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η LG φέρνει την ασφάλεια στο προσκήνιο καθώς επιλέχθηκε από premium γερμανική εταιρεία για την προμήθεια ADAS (Advanced Driver Assistance Systems- Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού) κάμερας και σχετικού λογισμικού για τα οχήματα επόμενης γενιάς της εταιρείας. Η κάμερα ADAS που έχει σχεδιαστεί από την LG μπορεί να συλλέξει πληροφορίες για την κυκλοφορία για να βοηθήσει τους οδηγούς -ιδιαιτέρως τους μεγαλύτερους σε ηλικία με μειωμένα αντανακλαστικά- να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να αυξάνουν την ασφάλεια στο δρόμο. Ως βασικός παράγοντας ενός συνολικού συστήματος έξυπνων αυτοκινήτων, η LG κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα από απόσταση και να εφαρμόσει τη λειτουργία «Autonomous Emergency Braking» (Αυτόνομο Φρένο έκτακτης ανάγκης) σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Η κάμερα μπορεί επίσης να διατηρήσει το αυτοκίνητο στη λωρίδα με την τεχνολογία «Lane Keeping Assist» καθώς και να το κρατήσει σε ασφαλή απόσταση από άλλα οχήματα.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, τα άτομα με αναπηρία συνήθως αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μερικές φορές ακόμη και από την επαγγελματική κατάρτιση. Αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολο για εκείνους να επιδιώξουν τη σταδιοδρομία που επιθυμούν και να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με ανεξαρτησία. Η LG υποστηρίζει σθεναρά την εξασφάλιση ίσων δυνατοτήτων για όλους με στόχο να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες γνώσεις δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για μία καλύτερη ζωή. Ως ένας από τους βασικούς διοργανωτές της Global IT Challenge for Youth with Disabilities (GITC) τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία παρείχε μια πλατφόρμα για όσους έχουν αναπηρίες έτσι ώστε να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον κλάδο της τεχνολογίας.

Τέλος, σε τοπικό επίπεδο η LG Electronics Hellas, στο πλαίσιο της πλατφόρμας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις», συνεχίζει την ενεργή στήριξη της Ithaca Laundry, που έχει ως σκοπό την επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των ρούχων των αστέγων της Αθήνας, προχωρώντας στην αποκλειστική χορηγία της δράσης ως Υπερήφανος Χορηγός για δεύτερη χρονιά. Η συμβολή της εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω της στήριξης της λειτουργίας του κινητού βαν – πλυντηρίου όπως επίσης και με τη δημιουργία τριών νέων θέσεων εργασίας.

Η πρωτοβουλία έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.000 άτομα και οικογένειες, και οι οικιακές συσκευές της LG έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 2.500 πλύσεις για πάνω από 17 τόνους ρούχων. Οι άστεγοι έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα ρούχα τους στο ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι – κινητό πλυντήριο της Ithaca και με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων και εθελοντών να τα πάρουν καθαρά και στεγνά.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της LG, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τους ανθρώπους, την ειλικρίνεια και τα ουσιαστικά πράγματα στη ζωή. Κατανοώντας τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, στόχος της εταιρείας είναι να διευκολύνει και να βελτιώσει τη ζωή τους, προσφέροντας βέλτιστες λύσεις και νέες εμπειρίες μέσα από συνεχείς καινοτομίες.Source link