Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει 20% λιγότερα νέα iPhone το 2018


Η Apple αναμένεται να παραδώσει 80 εκατομμύρια νέες συσκευές iPhone φέτος, αριθμός μειωμένος κατά 20% σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς και τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Αυτό τουλάχιστον είναι η εκτίμηση της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, η οποία επικαλείται πηγές στον χώρο των υπό-κατασκευαστών της Apple. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η «έξαψη» των καταναλωτών για νέες εκδόσεις του iPhone φαίνεται να έχει καμφθεί μετά από σειρά ετών με συνεχή ανάπτυξη. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που οι παραδόσεις smartphones κάμφθηκαν οριακά, σύμφωνα με την IDC, στις 1,46 δισ. συσκευές.

Οι υπάρχουσες εδώ και αρκετό καιρό φήμες θέλουν την Apple να λανσάρει φέτος τρεις εκδόσεις του iPhone. Οι δύο από τις εκδόσεις θα ενσωματώνουν OLED οθόνες, όπως το iPhone X, ενώ μία τρίτη, φθηνότερη, συσκευή θα αρκεστεί σε οθόνη LCD. Η εν λόγω τριπλέτα αναμένεται να ενσωματώνει βασικά χαρακτηριστικά του iPhone X όπως ο αισθητήρας True Depth της κάμερας και η λειτουργία Face ID. Η ανακοίνωση των συσκευών αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το εμπορικό λανσάρισμα να πραγματοποιείται αργότερα τον ίδιο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Apple το β’ τρίμηνο του 2018 η εταιρεία είχε έσοδα ύψους 61,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και παραδόσεις 9,1 εκατομμυρίων iPad, 52,2 εκατομμυρίων iPhone – αριθμός αυξημένος κατά 2,9% σε σχέση με πέρυσι – και 4,1 εκατομμύρια συστήματα Mac.

The post Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει 20% λιγότερα νέα iPhone το 2018 appeared first on pestaola.Source link