Η Apple επιμένει ότι η τεχνολογία Face ID παραμένει εξαιρετικά ακριβής


Η Apple φέρεται να «χαμήλωσε» τις προδιαγραφές του εξοπλισμού που απαρτίζει τον αισθητήρα Face ID του iPhone X ώστε οι διάφοροι υπό-κατασκευαστές της να μπορέσουν να επιταχύνουν την παραγωγή της συσκευής.

Αυτό ήταν το περιεχόμενο δημοσιεύματος του Bloomberg το οποίο ανάγκασε την Apple να προβεί σε διαψεύσεις και να επιβεβαιώσει την ακρίβεια του αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου.

Στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται σαφής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Apple με τον αισθητήρα Face ID και σε συνάρτηση με τη διαδικασία παραγωγής του. Θέλοντας η αμερικανική εταιρεία να αποφύγει τον σκόπελο, που θα οδηγούσε σε επιβράδυνση της παραγωγής, φέρεται να έδωσε το ok ώστε οι προδιαγραφές και η ακρίβεια του αισθητήρα να πέσουν σε χαμηλότερα επίπεδα ώστε να μπορέσουν οι διάφοροι προμηθευτές να προσαρμοστούν με την απαιτούμενη ταχύτητα παραγωγής.

Το Bloomberg ωστόσο δεν διευκρινίζει κατά πόσο έχει μειωθεί η ακρίβεια του αισθητήρα ή κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει το τελικό προϊόν που θα αγοράσει ο καταναλωτής. Υπενθυμίζεται ότι η Apple, κατά την παρουσίαση της συσκευής, είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη υποστηρίζοντας ότι «το Face ID θα έχει μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να αναγνωρίσει λάθος το πρόσωπο του χρήστη».

Η προηγούμενη τεχνολογία ξεκλειδώματος, το Touch ID, είχε μία πιθανότητα στις 50.000 να ξεκλειδώσει κάποιος άγνωστος τη συσκευή. Το Bloomberg θεωρεί παρόλα αυτά ότι «το Face ID θα είναι πιθανότατα πολύ πιο ακριβές από το προγενέστερο Touch ID».

Η Apple από την πλευρά της, σε δική της ανακοίνωση, αντικρούει τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους «απόλυτα λανθασμένους», θεωρώντας επιπλέον ότι ο αισθητήρας Face ID θα καταστεί το νέο πρότυπο τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Μάλιστα, η Apple επιμένει ότι η ακρίβεια του αισθητήρα θα είναι πολύ υψηλή με την πιθανότητα λανθασμένης αναγνώρισης να βρίσκεται στο 1:1.000.000.Source link