Ανακοινώθηκε το OnePlus 5T με bezel-less οθόνη 6 ιντσών


Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η OnePlus προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου της smartphone, του OnePlus 5T.

Το νέο «flagship killer» αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του OnePlus 5 το οποίο είχε λανσάρει η εταιρεία πριν λίγους μήνες. Κορυφαίο νέο χαρακτηριστικό είναι η οθόνη τεχνολογίας OLED, η οποία είναι 6,01 ιντσών, πρακτικά χωρίς bezels, προσφέρει αναλογία απεικόνισης 18:9 και ανάλυση 1080 x 2160 pixels. Η νέα οθόνη καλύπτει κατά 80,5% το σώμα του OnePlus 5T σε σχέση με το 73% του OnePlus 5.

Λόγω της οθόνης χωρίς περιθώρια, ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος έχει μετακινηθεί στην πλάτη του OnePlus 5T, ενώ έχει αποκτήσει και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Μάλιστα η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι η λειτουργία ξεκλειδώματος μέσω facial recognition (Face Unlock) έχει 99% επιτυχία και ταχύτητα ξεκλειδώματος κάτω του ενός δευτερολέπτου.

Άλλη σημαντική αλλαγή έχει έρθει στον τομέα της κάμερας. Το OnePlus 5 ήταν το πρώτο smartphone της εταιρείας με dual camera, με τον κύριο φακό να είναι ευρυγώνιος και ο δευτερεύων να χαρακτηρίζεται ως «τηλεφωτογραφικός» προσδίδοντας βάθος στις λήψεις. Στην περίπτωση του OnePlus 5T ο ευρυγώνιος κύριος φακός παραμένει αλλά ο δευτερεύων ενώ διατηρεί το ίδιο πεδίο θέασης διαθέτει πλέον υψηλότερη ανάλυση στα 20 Megapixel και ικανότητα συνδυασμού τεσσάρων pixels σε ένα ώστε να μειώνεται ο «θόρυβος» σε λήψεις χαμηλού φωτισμού. Και οι δύο κάμερες προσφέρουν έκθεση φακού f/1.7 έναντι f/2.6 στο OnePlus 5.

Στο εσωτερικό της συσκευής έχει διατηρηθεί η κορυφαία πλατφόρμα της Qualcomm αυτή την περίοδο, Snapdragon 835. Σε επίπεδο μνήμης RAM το OnePlus 5T θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (6 και 8 GB) ενώ δύο θα είναι και οι εκδόσεις εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου (64 και 128 GB). Η μπαταρία παραμένει στη χωρητικότητα των 3.300mAh συνδυασμένη με την λειτουργία Dash Charge που έχει αναπτύξει η OnePlus για ταχεία φόρτιση.

Παρόλα αυτά δεν έχει προστεθεί δυνατότητα ανέπαφης φόρτισης ή ανθεκτικότητα στο υγρό στοιχείο, ενώ σε επίπεδο συνδεσιμότητας το OnePlus 5T διαθέτει το headphone jack που προτιμούν να απαλείψουν άλλοι κατασκευαστές. Αρχικά, η συσκευή θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android 7.1.1 με την OnePlus να προγραμματίζει τη μετάβαση σε beta έκδοση Oreo από τον Δεκέμβριο και οριστικά από τις αρχές του 2018. Παρόν φυσικά θα είναι και το περιβάλλον χρήσης OxygenOS της εταιρείας, με μια σειρά από βελτιώσεις.

Οι πωλήσεις του OnePlus 5T θα ξεκινήσουν από τις 21 Νοεμβρίου, αρχικά σε Βόρεια Αμερική, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (και στην Ελλάδα) και στην Ινδία. Η έκδοση με χωρητικότητα 64GB (6GB RAM) θα κοστίζει 500 ευρώ, ενώ η έκδοση με χωρητικότητα 128GB (8GB RAM) θα κοστίζει 560 ευρώ.

 Source link