Η ανακοίνωση του Galaxy S9 τοποθετείται στα τέλη Φεβρουαρίου


Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύματα στην Κορέα ήθελαν το Galaxy S9 της Samsung να αποκαλύπτεται στο κοινό στα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress.

Φαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη αποκτά περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί καθώς ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις που κάνει και το κατά κανόνα έγκυρο Bloomberg. Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg υποστηρίζει ότι τα σχέδια της Samsung είναι να παρουσιάσει τα Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus περί τα τέλη Φεβρουαρίου με το εμπορικό λανσάρισμα των συσκευών να πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου.

Το δημοσίευμα, που βασίζεται σε πληροφορίες «ατόμου που έχει γνώση του θέματος», θεωρεί ότι οι νέες ναυαρχίδες της Samsung θα είναι παρόμοιες σε εμφάνιση με τις προηγούμενες ναυαρχίδες της εταιρείας, δηλαδή τη σειρά Galaxy S8, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Παρόλα αυτά, η πηγή του Bloomberg υποστηρίζει ότι τα σχέδια της εταιρείας παραμένουν ρευστά και ενδέχεται να υποστούν αλλαγές.

Η αναμενόμενη σειρά Galaxy S9 έρχεται σε μια περίοδο που η Samsung από τη μία θέλει να διατηρήσει το momentum των τελευταίων μηνών, με τα Galaxy S8 και Note 8, ενώ επιπλέον θέλει να «στήσει» σκηνικό έντονου και αξιόλογου ανταγωνισμού απέναντι στο iPhone X της Apple.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung κατά το γ’ τρίμηνο του έτους διατήρησε τα πρωτεία κατέχοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% ενώ η Apple βρέθηκε στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς στο 13%. Από την πλευρά της η Strategy Analytics προβλέπει ότι για το 2018 το μερίδιο αγοράς της Samsung στα smartphones, σε παγκόσμια κλίμακα, θα πέσει ίσως και κάτω από το 20%.Source link