Airtame: Η απόλυτη συσκευή wireless streaming!Airtame: Η απόλυτη συσκευή wireless streaming!

Το Airtame αποτελεί μια συσκευή wireless HDMI streaming η οποία προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες παρουσιάσεων στο σχολικό αλλά και το εργασιακό περιβάλλον. Η συσκευή συνδέεται πίσω από την οθόνη και στη συνέχεια ασύρματα με το wifi του δωματίου. Από εκείνο το σημείο και μετά, η οθόνη είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ίδιο wifi.

 

Η εταιρεία έχει εστιάσει σε τρεις βασικούς τομείς. Την αξιοπιστία, την cross platform υποστήριξη και την ευκολία χρήσης. Παρόλο που πολλοί θα έλεγαν ότι το Airtame εμφανίζεται ως μια εναλλακτική του Chromecast, οι διαφορές ειναι αξιοσημείωτες. Με την τιμή λιανικής να αγγίζει τα 299 ευρώ, το Airtame σίγουρα, δεν αποτελεί φθηνή λύση. Παρόλα αυτά οι κατασκευαστές του δεν προβληματίζονται οταν το προιόν τους έρχεται σε σύγκριση με άλλα όπως το Chromecast και το Apple TV.

 

 

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

Στο κουτί θα βρείτε:

 

Τη συσκευή Airtame
Ενα καλώδιο Micro-USB
Εναν αντάπτορα USB με διαφορετικές υποδοχές πρίζας
Μια επέκταση HDMI για τη σύνδεση στην οθόνη (αν χρειαστεί)

 

Η αρχική εγκατάσταση γίνεται από οποιαδήποτε ‘wifi enabled’ συσκευή. Συνήθως από Mac ή Windows υπολογιστή μέσω σύνδεσης στο ενσωματομένο Wi-Fi δίκτυο του Airtame. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με τη σύνδεση του στο ασύρματο δίκτυο π.χ του γραφείου. Είτε μέσω wifi είτε κατευθείαν μέσω καλωδίου Ethernet απο το Airtame προς στο router.

(H εταιρεία προσφέρει και τον προσαρμογέα Ethernet με έξτρα κόστος)

 

Μια από τις ρυθμίσεις στην εγκατάσταση, είναι η δυνατότητα του χρήστη να επιλέξει τη συχνότητα της σύνδεσης του Airtame με το router ανάμεσα σε 2.4GHz ή 5GHz, αλλά και την επιλογή καλωδίου Ethernet όπως προαναφέραμε. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Airtame υποστηρίζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας WPA2 Enterprize και SSL, χαρακτηριστικά τα οποία απουσιάζουν από το Chromecast και το Apple TV, που εναλλακτικά παρέχουν οικιακές λύσεις.

 

 

Στις ρυθμίσεις οθόνης ο χρήστης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 3 τρόπους εμφάνισης ανάλογα με το περιεχόμενο προβολης αλλά και την εμπειρία του. Υπάρχει επίσης η επιλογή του background της οθόνης είτε με μορφή επιλεγμένων εικόνων είτε με τη χρήση οποιασδηποτε ιστοσελιδας (URL) για προβολη. Επίσης, με την επικόλληση συγκεκριμένων URL στην εμφανιζόμενη μπάρα, δημιουργείται η δυνατότητα εμφάνισης πίνακα οργάνων και πληροφοριών ανάλογα με τα δεδομένα που επιθυμεί να προβάλει ο χρήστης. (KPI Dashboards, Informational Displays, Calendars, Slideshows) Για τη δημιουργία ενός dashboard, η Airtame παρουσιάζει τους συμβατούς συνεργάτες της στην ιστοσελίδα της. https://airtame.com/is

 

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν τη χρήση κωδικού PIN για τη σύνδεση μόνο όσων βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, αυτόματη επανασύνδεση σε περίπτωση διακοπής, ενσωματωμένο chat για υποστήριξη κ.α .

 

 

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ Chromecast ΚΑΙ Apple TV

 

Παρόλο που το Airtame μοιάζει με μια πιο ακριβή έκδοση του Chromecast ή του Apple TV, και οι τρείς συσκευές είναι μοναδικές. Γι αυτό το λόγο, η εταιρεία εμφανίζει με αντικειμενικότητα και αυτοπεποίθηση τα σημεία σύγκρισης και με τους δύο ‘μη’ ανταγωνιστές. Συγκεκριμένα η Airtame εστιάζει στη δημιουργία λύσεων σε επαγγελματικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Αποτελέι μία επαγγελματική λύση με ‘Lifetime Support’, cloud management service και ενημερώσεις σε αντίθεση με την Google και την Apple, οι οποίες στοχεύουν στην κάλυψη οικιακών αναγκών. (consumer products)

 

Σχετικά με τους πραγματικούς της ανταγωνιστές, η Airtame αναπτύσσεται στον ίδιο χώρο με τις Barco, Intel, Crestron, WePresent, Kramer κ.α .

 

Οι συγκρίσεις που έγιναν βασίστηκαν στην ευκολία του χρήστη, τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες, τις επιδόσεις του βίντεο, τις δυνατότητες για τις επιχειρήσεις αλλά και την τιμή. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν των απεριόριστων δυνατοτήτων και των εξαιρετικών επιδόσεων, η Airtame παρουσιάζει και την πιο χαμηλή τιμή. Το ‘value for money’ ξεπερνά κάθε προσδοκία στην αγορά με την τιμή στα 299 ευρώ, σε σύγκριση με τις τιμές των ανταγωνιστών της εταιρείας, οι οποίες κυμαίνονται απο 600 έως και 4000 ευρώ.

 

Συνοπτικά θα λέγαμε ότι η Airtame προσφέρει ανταγωνιστικές επιδόσεις και την καλύτερη τιμή στο wireless streaming σε σχολικούς και επαγγελματικούς χώρους. Αν όμως οι ανάγκες του wireless streaming περιορίζονται στην προβολή ταινιών στο σπίτι, τότε υπάρχουν σαφώς πιο προσιτές λύσεις όπως π.χ το Chromecast και το Apple TV.Like this:

Like Loading…Source link