Διάφορα

“Όλοι περιμένουν από εμένα να βλέπουν έναν θηλυκό Γεννηματά”

Ο Βασίλης Θωμόπουλος συγκινεί με αφορμή τα γενέθλια της Φώφης και θυμάται την εποχή που ήταν καθοδηγητής της στο Πολιτικό της Νομικής…

Σε πρώτο πρόσωπο ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής ενημέρωσης στην ΕΡΤ, αλλά και πολλών μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Βασίλης Θωμόπουλος με αφορμή τα γενέθλια της Φώφης Γεννηματά θυμάται την εποχή που ήταν καθοδηγητής της ως γραμματέας της Σπουδάζουσας… Και με ένα συγκινητικό μήνυμα (στο Facebook) που συνοδεύει με μια ιστορική φωτογραφία (από το αρχείο του) μιλάει για τις ανησυχίες της Φώφης Γεννηματά ως φοιτήτρια και κόρη ενός ογκόλιθου της πολιτικής, φωτίζοντας παράλληλα τον (δικό της) τρόπο που είχε για να προχωράει, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο (τον δικό της) τελικά να ενώσει όλους τους Έλληνες με τον πρόωρο χαμό της!

Διαβάστε στη συνέχεια τη συγκινητική ανάρτηση του Βασίλη Θωμόπουλου:
17 Νοέμβρη, μεγάλη επέτειος για τη γενιά μου, αλλά είπα να γράψω λίγα λόγια για τη Φωφη. Πέρασαν πια αρκετές μέρες απο το σοκ και σήμερα είχε τα γενέθλια της.
Την πρωτογνώρισα πρωτοετή φοιτήτρια στο Πολιτικό της Νομικής. Ως Καθοδηγητής της /Γραμματεας της Σπουδάζουσας και μέλος της Επιτροπής Νεολαίας / είχα καθημερινή γνώση για όλα τα μέλη της ακμάζουσας τότε φοιτητικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.
Λοιπόν, η Φωφη ήταν απόλυτα συνεπης, σοβαρή και μετρημένη.
Ευγενικη, ξεχώριζε για το αρχοντικο της περπάτημα. Από πρώτο χέρι εζησα τη μεγάλη της αγωνία. “Όλοι περιμενουν από εμενα να βλέπουν έναν θηλυκό Γεννηματα”.
Τότε, ο Γιωργος Γεννηματας είχε εισβαλει με εντυπωσιακό τρόπο στην κεντρική σκηνή.
Ο Νικος, συμφοιτητής μου τότε /από τον χώρο της ΝΔ / και σήμερα διάσημος δημοσιογράφος μου είχε πει εντυπωσιασμενος: που τον κρύβατε αυτόν!
Η Φωφη λοιπόν είχε μπροστά της ένα μέγεθος γιγάντιο. Το διαχειριζόταν όμως με τον καλύτερο τρόπο αποφεύγοντας να ξανοίγεται πάνω από τις δυνάμεις της.
Η Φωφη δεν ήταν το μεγάλο ταλέντο, δεν ήταν η χαρισματική πολιτικός. Γιατί τα κατάφερε; Ακολούθησε τον δικό της τρόπο. Έκανε κάθε φορα το επόμενο βήμα με σύνεση και μετρο. Και μετά το επόμενο. Είχε ευαισθησία ανυπόκριτη. Η φράση “το ανθρωπινο πρόσωπο της πολιτικης “ δεν ήταν διαφημιστικό σλόγκαν. Της ταίριαζε απόλυτα.
Η μεγάλη συγκίνηση και οι αντιδράσεις μόλις μαθεύτηκε η είσοδος της στον Ευαγγελισμο και μετά ο θάνατος της ήταν μια αυθόρμητη εκδήλωση αγάπης για μια γυναίκα άξια που απέδειξε με τον δικό της τρόπο πως μπορείς να πετυχαίνεις και να νικας.
Ίσως ήταν και μια στάση αυτοκριτης και έκφραση συγγνώμης από αρκετούς που την υποτίμησαν.

*Στη φωτό διακρίνεται ο Γεννηματας όταν ήρθε να «επιθεωρήσει» τις προετοιμασίες της Γιορτής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 1983 στην Πολυτεχνειούπολη. Μπροστά του: Φωφη /Πολιτικό Νομικής/, Λένα /Νομική/, Ελένη /Νομική/, Έπη /Πολιτικό Νομικής/

The post “Όλοι περιμένουν από εμένα να βλέπουν έναν θηλυκό Γεννηματά” appeared first on Enimerosi24.

Πηγή