Ειδήσεις

Όλα παίζονται για τη νίκη στο Ράλλυ Φινλανδίας- Με 8.4’’ προηγούνται οι Tanak


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022, 09:00

Του Περικλή Χαλάτση

Τέσσερις ειδικές διαδρομές πριν πέσει η καρό σημαία στο Ράλλυ Φινλανδίας κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι ο νικητής. Όλα παίζονται στα δευτερόλεπτα. Το ενδιαφέρον έχει κορυφωθεί καθώς οι Φινλανδοί Rovanpera- Halttunen ξεκίνησαν την αντεπίθεση. Το πρωί η διαφορά που είχαν οι Εσθονοί  Tanak- Jarveoja που προηγούνται στον αγώνα ήταν μόλις 8.4 δευτερόλεπτα.

Οι τέσσερις ειδικές διαδρομές που περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα έχουν μόνο 43.92 αγωνιστικά χιλιόμετρα και κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη του αγώνα. 

Οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen με το Toyota Yaris Rally1 κινούνται οριακά στις γλιστερές διαδρομές και έχουν πλησιάσει τους Εσθονούς Ott Tanak- Martin Jarveoja με το Hyundai i20 Rally1. Το πρωί της χθεσινής ημέρας είχαν 21΄΄ διαφορά και στο τελείωμα του τρίτου σκέλους μόλις 8.4’’. 

Κέρδισαν τις τέσσερις ειδικές διαδρομές και είχαν μια άτυχη στιγμή στην 14η ειδική. Από λάθος σημειώσεις είχαν έξοδο αλλά ευτυχώς χωρίς να προξενήσουν ζημιά στο Yaris. 

Το λογικό είναι ο Rovanpera και ο συνοδηγός του Halttunen να έχουν στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα και όχι τις νίκες στους αγώνες. Αν κρατήσουν μια στρατηγική και βρίσκονται μέσα στην τριάδα θα κερδίσουν άνετα το Π.Π.Ρ για το 2022.

Οι Φινλανδοί προηγούνται στη βαθμολογία με 175 βαθμούς. Πίσω τους και με μεγάλη διαφορά δεν βρίσκονται οι Tanak – Jarveoja (77 βαθμούς) αλλά οι Thierry Neuville- Martjin Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) με 92 βαθμούς. Οι διαφορές είναι μεγάλες και δεν πρέπει να ανησυχούν οι Φινλανδοί. Ωστόσο ο Rovanpera δεν σηκώνει το πόδι από το γκάζι και θέλει νίκη στην πατρίδα του.

Η χθεσινή ημέρα (τρίτο σκέλος του αγώνα) είχε αρκετές εκπλήξεις και αλλαγές. Οι Esapekka Lappi- Janne Ferm που βρίσκονταν στην 2η θέση δεν άντεξαν την πίεση των ομόσταυλών τους και περιορίστηκαν στην 3η θέση. Στην τελευταία ειδική της χθεσινής ημέρας λόγω της βροχής είχαν περιορισμένη ορατότητα και εκτός των άλλων είχαν και ένα σπασμένο παρμπρίζ. Με πληγωμένη ανάρτηση έφτασαν στο park ferme και οι Elfyn Evans- Scott Martin .

Σε αρκετές ειδικές διαδρομές έβρεχε ασταμάτητα και οι χωμάτινες ειδικές που έχουν μεγάλες ευθείες ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω της ολισθηρότητας.
Πολύ καλά χθες πήγαν οι  Thierry Neuville- Martjin Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) που βρίσκονται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Πϊσω τους βρίσκονται οι Takamoto Katsuta- Aaron Johnston (Toyota Yaris Rally1).

Για την 7η θέση δίνουν μάχη οι Pierre- Louis Loubet- Vincent Landais και οι Gus Greensmith- Jonas Andersson με Ford Puma Rally1. Οι Craig Breen- Paul Nagle (Ford Puma Rally1) έκαναν έναν νευρικό αγώνα και αρκετά λάθη. Μάλιστα μετά από ένα άλμα βγήκαν από το δρόμο, κατέστρεψαν τη πίσω ανάρτηση του Puma. Αυτό δεν άρεσε στον Rich Millener, υπεύθυνο της M-Sport που έδειξε το θυμό του και τη δυσαρέσκειά του.

Πριν ξεκινήσει η σημερινή ημερά οι διαφορές που είχαν οι δέκα πρώτοι ήταν οι εξής:


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022, 09:09

Πηγή