Ειδήσεις

Χρυσάφι τα μεταχειρισμένα στην Ευρώπη! 18% αύξηση τιμών το 2021


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, 16:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τεράστια άνοδο στις τιμές των μεταχειρισμένων αποδεικνύει νέα έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την Ευρώπη οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 18% συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Η έρευνα από το Autoscout24 έρχεται να αποδείξει πως το 2021 τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ευρώπη πωλούνται κατά 18% ακριβότερα από ότι το 2020. Αυτή η αύξηση σημαίνει πως ένας αγοραστής θα πληρώσει περί τα 3.700 παραπάνω ευρώ για την αγορά ενός μεταχειρισμένου μοντέλου. Ας δούμε όμως τα ποσοστά ανά καύσιμο αλλά και κατηγορία.

Μόνο τα αυτοκίνητα με υγραέριο είναι φθηνότερα

Το γερμανικό site επισημαίνει πως τα αυτοκίνητα με όλων των ειδών καύσιμα είδαν την τιμή τους να ανεβαίνει, εκτός από αυτά με υγραέριο. Μόνο τα LPG λοιπόν είδαν μείωση 20% στην τιμή τους, ενώ από την άλλη τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά είδαν αύξηση 9%, τα υβριδικά 5%, τα βενζίνης 5% ενώ τα πετρελαιοκίνητα 8%. Φυσικά τα παραπάνω ποσοστά αφορούν αποκλειστικά μεταχειρισμένα μοντέλα για το έτος 2021 συγκριτικά με το 2020.

Ποια κατηγορία αυτοκινήτων είδε την μεγαλύτερη αύξηση;

Αναφορικά με τις κατηγορίες των αυτοκινήτων, τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές είδαν τα αυτοκίνητα της μεσαίας κατηγορίας κατά 14%, ακολουθούμενα από τα μικρά με ποσοστό 12% και τα SUV στα 8%.

Τί προκάλεσε όμως αυτή τη τεράστια αύξηση στα μεταχειρισμένα σε ένα χρόνο;

Η έρευνα δηλώνει πως δύο είναι οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την κούρσα αύξησης. Από την μία η ζήτηση για μεταχειρισμένα εκτινάχθηκε λόγω του COVID-19 και της αποστροφής των πολιτών από τα Μ.Μ.Μ. για μεγαλύτερη ασφάλεια από τον ιό. Δεύτερος είναι ο λόγος της έλλειψης ημιαγωγών (μικροτσίπ) καθώς η τεράστια αναμονή για ένα καινούργιο αυτοκίνητο έχει στρέψει πολλούς στη λύση ενός μεταχειρισμένου.


 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, 16:30

Πηγή