Ειδήσεις

Χιλιάδες Έλληνες έχουν πέσει θύματα της αυστραλιανής γραφειοκρατίας και της Covid-19


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021, 13:34

Η πανδημία της Covid-19 έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και τον τρόπο που ταξιδεύουμε, όμως, όπως αναφέρει ένας αγανακτισμένος αναγνώστης στο zougla.gr, δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η γραφειοκρατία της Αυστραλίας.

Χαρακτηριστικά, ο αναγνώστης αναφέρει πως περίπου 2.000 Έλληνες στην Αυστραλία, που διαμένουν εκεί με προσωρινή βίζα εργασίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά στην αναχώρησή τους από τη χώρα. Με τη λήξη της βίζας, η Αυστραλιανή κυβέρνηση τους ζητάει να αποχωρήσουν από τα εδάφη της, όμως οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί που ισχύουν σχετικά με τις πτήσεις έχουν προκαλέσει την ακύρωση πολλών πτήσεων.

Το Προξενείο Μελβούρνης παροτρύνει τους πολίτες να «κλείσουν εισιτήριο και να φύγουν», ενώ γνωρίζει πως πολλές χώρες δεν επιτρέπουν την είσοδο ξένων ταξιδιωτών. Παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα για πτήσεις προς την Ελλάδα και οι λίγες απόπειρες που έγιναν έχουν ακυρωθεί λόγω λίγων επιβατών. Σύμφωνα με τον αναγνώστη, πολλά άτομα έχουν αγοράσει και δεύτερο εισιτήριο, όμως οι πτήσεις τους δεν πραγματοποιήθηκαν. 

«Άτομα που βρίσκονται στην Αυστραλία ως τουρίστες ή με κάποια βίζα, δεν έχουν που να μείνουν και δεν τους παρέχεται βοήθεια από το κράτος της Αυστραλίας», δηλώνει ο αναγνώστης. «Έχω πάρει τηλέφωνο την Κοινότητα Μελβούρνης και το προξενείο και το μόνο που μας λένε είναι “κλείστε άλλο εισιτήριο και ο θεός βοηθός”». Η μόνη βοήθεια που τους παρέχεται είναι από τις εκκλησίες και την Αρχιεπισκοπή, που τους προσφέρουν γεύματα.

Το υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να αδιαφορεί. Η κυβέρνηση δεν παρέχει επέκταση της βίζας λόγω συνθηκών και ζητάει από τους άτυχους πολίτες να πληρώσουν $365 για να βγάλουν καινούργια, ακόμα και αν χρειαστεί να παραμείνουν για λίγες μέρες παραπάνω. Χιλιάδες Έλληνες δηλώνουν αγανακτισμένοι.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021, 13:34

Πηγή