Τεχνολογία

Χειριστήριο Xbox σε υπολογιστή Windows




22 Dec Χειριστήριο Xbox σε υπολογιστή Windows – Σύνδεση με USB ή Bluetooth

Posted at 14:23h
in GADGET, GAMES
by Notis P.

Οι κονσόλες παιχνιδιών δεν είναι τίποτα παραπάνω από υπολογιστές που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Το Gaming. Επομένως, δεν είναι τόσο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο από μία παιχνιδοκονσόλα στον υπολογιστή σας. Στο σημερινό μας άρθρο θα αναλύσουμε ένα ζήτημα κατόπιν αιτήματος αναγνώστη, ο οποίος ρώτησε κατά πόσο είναι εφικτό να συνδέσεις χειριστήριο Xbox σε υπολογιστή.

Χειριστήριο Xbox σε υπολογιστή

Κάθε σύγχρονο χειριστήριο Xbox βασίζεται σε μια θήρα USB. Έτσι, η χρήση τους με τον υπολογιστή της επιλογής σας είναι τόσο απλή όσο η σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής με USB. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μπορεί να χρειαστεί και η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απαραίτητο. Δοκιμάστε στην αρχή κανονικά και σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αναζητάτε για ένα λογισμικό.

Στην ουσία, το μόνο που απαιτείται για την σύνδεση τηλεχειριστηρίου Xbox σε υπολογιστή είναι το καλώδιο usb με το οποίο φορτίζει. Συνδέστε το σε μια ελεύθερη θύρα USB στον υπολογιστή σας και θα είστε έτοιμοι για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας games.

Ασύρματη σύνδεση χειριστηρίου Xbox με υπολογιστή

Η ασύρματη σύνδεση Xbox Controller σε PC είναι λίγο πιο δύσκολη. Αυτό γιατί το χειριστήριο θα πρέπει να διαθέτει υποστήριξη Bluetooth. Ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε μετά το 2016, οπότε είναι πολύ πιθανό να μην έχετε το σωστό μοντέλο χειριστηρίου. Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να ξεχωρίσετε ποιο χειριστήριο διαθέτει BT Και ποιο όχι.

Σηκώστε το χειριστήριο και κοιτάξτε το στρογγυλό κουμπί με το λογότυπο της Xbox που βρίσκεται στο κέντρο. Αν το πλαστικό γύρω από το κουμπί είναι σαν ξεχωριστό τμήμα όπου ενώνεται με τα κουμπιά L και R, τότε δεν υποστηρίζει Bluetooth. Εάν το πλαστικό είναι ίδιο με το υπόλοιπο χειριστήριο, τότε μπορείτε να το συνδέσετε ασύρματα στον υπολογιστή σας. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την διαφορά αυτή:

Τα σύγχρονα χειριστήρια Xbox Series X | S  διαθέτουν όλα συνδεσιμότητα BT και μπορούν εύκολα να συνδεθούν με οποιονδήποτε υπολογιστή διαθέτει Bluetooth. Αυτό ισχύει τόσο για υπολογιστές με Windows όσο και για MacOS. Η σύνδεση των δύο συσκευών γίνεται απλά με το παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού σύζευξης.

Ρύθμιση Xbox Controller σε υπολογιστή

Από εκεί και πέρα, μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων Bluetooth του υπολογιστή σας, όπου θα πρέπει να μπορείτε να το εντοπίσετε εύκολα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση. Προβείτε στην εγκατάσταση μιας νέας συσκευής BT και  ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει σας εμφανιστεί η ένδειξη “Xbox Wireless Controller” μέσω της οποίας μπορεί να ολοκληρωθεί η σύζευξη.

Τα παλαιότερα χειριστήρια Xbox One πρώτης γενιάς απαιτούν επιπλέον υλικό για ασύρματη λειτουργία σε υπολογιστή Windows. Ειδικότερα, θα χρειαστείτε έναν ασύρματο προσαρμογέα Xbox για Windows 10, ο οποίος συνδέεται μέσω USB. Ωστόσο, η σύζευξη είναι απλή. Μόλις συνδέσετε τον προσαρμογέα, πατήστε πρώτα το κουμπί σύζευξης στον ελεγκτή σας και μετά πατήστε το κουμπί συγχρονισμού που βρίσκεται στον προσαρμογέα. Η σύνδεση θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

Διαβάστε επίσης: Τα παιχνίδια της εβδομάδας στις κονσόλες Xbox

Like this:

Like Loading…



Source link