Ειδήσεις

Υπό κράτηση ο Αρχιμανδρίτης που έστειλε χυδαία βίντεο σε 12χρονο


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, 04:25

Με τη διαδικασία αυτοφώρου προσήχθη στα δικαστήρια Ναυπλίου ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης το μεσημέρι του Σαββάτου, ο οποίος υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας και συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 12χρονο αγοράκι. 

Ο ιερέας ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Παρά το αίτημα της υπεράσπισης, να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, η Έδρα μετά από πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως αρνήθηκε και ζητήθηκε την προσωρινή του κράτηση.

Ο 40χρονος ιερέας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι το άσεμνο βίντεο ήθελε να το στείλει σε κάποιον άλλον και όχι στον ανήλικο.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερωμένου, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση και τη δράση του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

 

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα:

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η `Ιερά Μητρόπολις “Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας.»


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, 04:27

Πηγή