Διάφορα

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έκανε το 11ο διάγγελμα για να πει ότι φταίνε όλα εκτός από τον ίδιο

ΒΙΝΤΕΟ

Χθες ξεπεράσαμε τους 17.000 νεκρούς. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα ολόκληρο χωριό. Νοσοκομεία και υγειονομικοί καταρρέουν, ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα ή διασωληνώνονται πρόχειρα εκτός ΜΕΘ, χειρουργεία αναστέλλονται.
Και έχουμε γίνει δυστυχώς πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.
Για όλα αυτά, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που έκανε το 11ο στη σειρά διάγγελμα για να μας πει ότι φταίνε πολλά και διάφορα, εκτός όμως από τον ίδιο που εδώ και δυο χρόνια διαχειρίζεται την πανδημία.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε.
Γιατί εδώ και δυο χρόνια αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με ουσιαστικές πράξεις, αλλά με λόγια του αέρα – με διαγγέλματα.
Γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν ενισχύει το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.
Γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να πείσει τους πολίτες, με τις διάφορες λίστες Πέτσα, παρά μόνο να φτιάξει το δικό του καθεστώς.
Γιατί όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους. Και δεν τολμά να συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο στην Εκκλησία, στα Σώματα Ασφαλείας.
Χρειάστηκε να θρηνήσουμε 1137 νεκρούς μέσα στο Νοέμβρη και να υπάρξει αυτή η γενική κατακραυγή για να εξαγγείλει σήμερα αυτό που προτείναμε -και καταθέσαμε μάλιστα ως τροπολογία- και καταψήφισε: Να γίνει δηλαδή υποχρεωτικό το τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες.
Και δυστυχώς, συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της αποτυχίας, τα μπρος-πίσω που προδίδουν πανικό. Δε ξέρω τι θα ανακοίνωνε αν δεν ήξερε ότι σήμερα θα κάνω δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμά του, γιατί μόλις προχθές μας είπε ότι δε θα γίνουμε Αυστρία.
Και σήμερα μας ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους.
Ένα διαρκές μπρος-πίσω και μέτρα που τις περισσότερες φορές δεν έχουν αντίκρισμα.
Γι’ αυτό θέλω να τον καλέσω έστω και τώρα -είναι ζήτημα ζωής και θανάτου- να αλλάξει στρατηγική.
-Να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.
-Να οργανώσουμε πανστρατιά για την πρώτη δόση, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες που αν νοσήσουν κινδυνεύουν περισσότερο.
-Να οργανώσουμε άμεσα κινητές μονάδες με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μια εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού πόρτα-πόρτα στις πόλεις, στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στα σπίτια ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Είναι ορθό να θεσμοθετηθεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Πρέπει όμως να σταματήσει άμεσα η ρητορική περί δήθεν «πανδημίας ανεμβολίαστων», γιατί αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού.
Τον καλώ όμως ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα, τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός.
– Τον καλώ επίσης να θεσμοθετήσει μαζικά δωρεάν τεστ, τόσο για ανεμβολίαστους όσο όμως και για τους εμβολιασμένους.
– Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
– Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων που προχωράει η κυρία Κεραμέως και να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη.
– Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα ΜΜΜ, ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων αν χρειαστεί, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Και να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα εξαερισμού σε κλειστούς χώρους συγχρωτισμού, όπως στο Μετρό.
– Τέλος, πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για όσο χρειαστεί και όπου αυτό είναι εφικτό.
Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε άμεσα σε μέτρα τα οποία θα επαναφέρουν τη χώρα σε μια λογική κανονικότητας.
Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει, τότε ας αφήσει χώρο σ’ εμάς που και θέλουμε και μπορούμε.

The post Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έκανε το 11ο διάγγελμα για να πει ότι φταίνε όλα εκτός από τον ίδιο appeared first on Enimerosi24.

Πηγή