Ειδήσεις

Τραυματίστηκαν μετανάστες σε συγκρούσεις με μέλη της Εθνοφρουράς


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021, 03:23

Δεκάδες μετανάστες που ταξίδευαν προς τα βόρεια, με προορισμό την Πόλη του Μεξικού, συγκρούστηκαν με άνδρες της Εθνοφρουράς στη νότια πολιτεία Τσιάπας την Πέμπτη, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου την Κυριακή σκοτώθηκε ένας Κουβανός από τη στρατιωτικοποιημένη αστυνομική δύναμη.

Η ομάδα που αποτελείτο κυρίως από γυναίκες και παιδιά από την Κεντρική Αμερική ξεκίνησε το ταξίδι της τη Δευτέρα από την κοινότητα Πιχιχιάπαν στην Τσιάπας, αφότου λόγω της κόπωσης και ασθενειών αναγκάστηκαν να διακόψουν την πορεία τους για δύο ημέρες.

«Υπάρχουν δύο τραυματίες μετανάστες, έχουν χτυπηθεί πολύ άσχημα. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους περικυκλώσουν με τις ασπίδες τους», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters ο Λουίς Γκαρσία, ο οποίος βοήθησε να οργανωθεί το καραβάνι των μεταναστών.

«Επικρατούσε χάος. Δεν είναι σωστό οι αρχές να ενεργούν με αυτόν τον τρόπο. Παρά την καταστολή, δεν θα σταματήσουμε», σημείωσε ο Γκαρσία, προσθέτοντας πως οι Αρχές απομάκρυναν τους μετανάστες με τουλάχιστον 4 λεωφορεία.

Η Εθνοφρουρά δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν σε αίτημα να σχολιάσει.

Μέλη της Εθνοφρουράς, με κράνη και ασπίδες, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τους μετανάστες, σύμφωνα με εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε βίντεο, που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters, διακρίνονται μετανάστες να συλλαμβάνονται από μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης.

Ούτε το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης έχει ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει το περιστατικό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021, 03:23

Πηγή