Διάφορα

Τραγωδία στη Σίνδο: Νεκρός πυροσβέστης εν ώρα καθήκοντος


Νεκρός 45χρονος πυροσβέστης στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένιωσε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ προσπάθησε να τον επαναφέρει αλλά ο άντρας δεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά ο νεκρός πυροσβέστης είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Τσαλής. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Χαράλαμπος Αμανατίδης, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία από όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής, έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο συνάδελφο του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

H καταγωγή του Δ.Τσαλή ήταν από τη Ροδόπολη Σερρών και ήταν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλος ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη ξεκίνησε από ξερά χόρτα και σκουπίδια και επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο εργοστασίου με χημικά στο Καλοχώρι της Σίνδου, στη Βιομηχανική Περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά.
Πηγή: tanea.gr

The post Τραγωδία στη Σίνδο: Νεκρός πυροσβέστης εν ώρα καθήκοντος appeared first on Enimerosi24.



Source link