Ειδήσεις

Τραγωδία στην Ισπανία




Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021, 14:53

Σπαραγμό και θλίψη προκαλεί η υπόθεση θανάτου ενός μικρού κοριτσιού, που είχε πέσει θύμα απαγωγής από τον ίδιο τον πατέρα του, και τελικά βρέθηκε νεκρό.

Το πτώμα του εξάχρονου κοριτσιού εντοπίστηκε 900, περίπου, μέτρα κάτω από τη θάλασσα της Τενερίφης, στην Ισπανία, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι αναζητήσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό και της αδερφής της ηλικίας ενός έτους. 

Το πτώμα του 6χρονου κοριτσιού εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε να πλέει άδεια η βάρκα του πατέρα της.

Τα δύο κορίτσια, η Ολίβια και η Άννα, θεωρούνται αγνοούμενα από τα τέλη Απριλίου σε αυτό το νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων ύστερα από την αποστολή ενός τελευταίου αποχαιρετιστήριου μηνύματος από τον πατέρα τους, ο οποίος επίσης εξαφανίστηκε, προς τη μητέρα τους με την οποία είχε χωρίσει, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

Από την αρχή βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση των παιδιών θεωρούνταν ο πατέρας τους Tomas Antonio Gimeno.

 

Αυτή η τραγωδία έκανε χθες χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την έκρηξη στα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και τις γενοκτονίες. 

Στην Ισπανία 39 ανήλικα δολοφονήθηκαν από τον πατέρα ή τον σύντροφο της μητέρας τους από το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης για τα εγκλήματα με βάση το φύλο. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021, 14:54



Source link