Τεχνολογία

Το Samsung AI Forum 2021 είναι αφιερωμένο στο μέλλον της έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη


08 Oct Το Samsung AI Forum 2021 είναι αφιερωμένο στο μέλλον της έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Posted at 01:10h
in BUSINESS, LIFE TECH
by Soustas

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε το Samsung AI Forum 2021 που θα προβληθεί διαδικτυακά μέσω του καναλιού της στο YouTube, από 1η Νοεμβρίου έως 2 Νοεμβρίου. Για πέμπτη χρονιά, παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκοί και ειδικοί του κλάδου σε θέματα τεχνητής νοημοσύνη (AI) θα συγκεντρωθούν στο forum, για την ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και τελευταίων ερευνητικών ευρημάτων, αλλά και για να συζητήσουν για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ημέρα Πρώτη: Η Έρευνα για το μέλλον για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Dr. Kinam Kim, Vice Chairman & CEO of Device Solutions της Samsung Electronics θα χαιρετήσει το συνέδριο που φέτος φιλοξενείται στο Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung. Αναγνωρισμένοι ειδικοί του κλάδου του Artificial Intelligence (AI) θα συζητήσουν για την «Έρευνα του μέλλοντος στην Τεχνητή Νοημοσύνη», καθώς επίσης και για την ερευνητική κατεύθυνση προς αυτό τον τομέα – από τη θεμελιώδη έρευνα έως τις εφαρμογές της. Στη συζήτηση θα συμπεριληφθεί και ο τρόπος με τον οποίο η έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα επηρεάσει άλλους τομείς, όπως η ανάπτυξη νέων υλικών και οι ημιαγωγοί.

Φέτος, ο καθηγητής Yoshua Bengio, νικητής του βραβείου Turing 2018 -που συχνά αναφέρεται ως το βραβείο Νόμπελ Πληροφορικής- θα είναι ο κεντρικός ομιλητής. Θα ακολουθήσουν τρεις ενότητες σχετικά με τη Μετρήσιμη και Αειφόρο Τεχνητή Νοημοσύνη, την Τεχνητή Νοημοσύνη για Επιστημονικά Ευρήματα και το Όραμα για Αξιοπιστία στον τομέα των Υπολογιστών. Πιο συγκεκριμένα, νεοφυείς εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης θα παρουσιάσουν μια επισκόπηση από τις τρέχουσες τάσεις στην ΑΙ τεχνολογία αιχμής και θα μοιραστούν τα πραγματικά μοντέλα επιχειρηματικών εφαρμογών τους. Επιπλέον, οι επικεφαλής της έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung θα συμμετάσχουν στο forum παρουσιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση και το όραμα της έρευνας της Samsung για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ακόμη, θα παρουσιαστούν τα βραβεία Samsung AI Research of the Year, που θεσπίστηκαν το 2020 για διακεκριμένους ανερχόμενους ερευνητές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πέρυσι, βραβεύτηκαν πέντε ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Kyunghyun Cho του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Το φετινό forum προεδρεύουν από κοινού ο Δρ Gyoyoung Jin, Πρόεδρος και Επικεφαλής του SAIT και ο Καθηγητής Bengio, Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης της Samsung. Αμφότεροι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να αναδείξουν τους ανερχόμενους εξέχοντες ερευνητές και να επεκτείνουν τη βάση της έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

 

«Το φετινό forum θα είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας της AI τεχνολογίας και των εφαρμογών της, καθώς και για τη συζήτηση τρόπων μετατροπής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μια τεχνολογία που συμβάλλει σημαντικά στην καθημερινή μας ζωή», δήλωσε ο Καθηγητής Bengio.

Ημέρα 2: Τεχνητή Νοημοσύνη σε έναν Ανθρώπινο Κόσμο

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Samsung Research, τον προηγμένο κόμβο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας που ηγείται της ανάπτυξης τεχνολογιών του μέλλοντος για τα τμήματα Consumer Electronics και IT & Mobile Communications. Με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη σε έναν Ανθρώπινο Κόσμο», ο Dr. Sebastian Seung, Πρόεδρος και επικεφαλής του Samsung Research, θα χαιρετήσει την τελευταία ημέρα του forum. Οι ειδικοί του τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης, που συμμετέχουν ενεργά σε ερευνητικές δραστηριότητες του κλάδου παγκοσμίως, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους για την τρέχουσα κατάσταση και για τις μελλοντικές ερευνητικές κατευθύνσεις που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας.

Η κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Leslie Valiant, βραβευμένο με το βραβείο Turing 2010, με θέμα την ενσωμάτωση της μηχανικής μάθησης και τη διασύνδεση της Τεχνητής Νοημοσύνης επόμενης γενιάς. Θα ακολουθήσουν τρεις συζητήσεις για την τεχνολογία: «Διαλειτουργικότητα για σκεπτικιστικές συνειδήσεις» και «Κατανόηση της ύλης με Βαθιά Μάθηση».

Ο Δρ. Daniel Lee, Executive Vice President και Επικεφαλής του Samsung Research Global AI Center, θα συντονίσει την συζήτηση για τις «Μελλοντικές Προοπτικές και Εκτιμήσεις για κάθε τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης».

Φέτος θα πραγματοποιηθούν σύντομες ομιλίες (διάρκειας πέντε λεπτών για επτά συνεδρίες), όπου θα συμμετέχουν μέλη του Samsung Research Global AI Center και 5 κέντρων Τεχνητής Νοημοσύνης (Cambridge-Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Υόρκη-ΗΠΑ Τορόντο-Καναδάς, Μόντρεαλ-Καναδάς και Μόσχα-Ρωσία).

 

«Το φετινό forum θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα που κατευθύνονται οι τρέχουσες εξελίξεις στην τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης και τα εφαρμοζόμενα σε αυτήν προϊόντα που γίνονται όλο και πιο έξυπνα», δήλωσε ο Δρ Sebastian Seung, Πρόεδρος και επικεφαλής του Samsung Research.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όποιον ενδιαφέρεται για τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εγγραφή πραγματοποιείται από εδώ Samsung AI Forum 2021 μέχρι τις αντίστοιχες ημερομηνίες των εκδηλώσεων.

Οι ομιλητές των συζητήσεων της 1ης ημέρας

 

Ομιλία με θέμα «Scalable and Sustainable AI Computing» θα διεξαχθεί από τους:

-Καθηγητή Kunle Olukotun, Πανεπιστήμιο Stanford

-Andrew Feldman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cerebras Systems

– Changkyu Choi, Corporate Senior Vice President του Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT)

 

Ομιλία με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη για Επιστημονικά Ευρήματα» θα διεξαχθεί από τους:

-Καθηγητή Gerbrand Ceder, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ

-Bryce Meredig, CSO της Citrine Informatics

-Young Sang Choi, Corporate Vice President του SAIT

 

Ομιλία με θέμα «Αξιόπιστο όραμα στον τομέα των υπολογιστών» θα διεξαχθεί από τους:

-Καθηγητή Antonio Torralba, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης

-Daniel Bibireata, Vice President του Landing AI

-Jae-Joon Han, Vice President στο τμήμα Τεχνολογίας του SAIT

 

Οι ομιλητές των συζητήσεων της 2ης ημέρας

 

Ομιλία με θέμα «Διαλειτουργικότητα για σκεπτικιστικές συνειδήσεις» θα διεξαχθεί από την

Beem Kim, Ερευνητική Επιστήμονα στο Google Brain

 

Ομιλία με θέμα «Κατανόηση της ύλης με βαθιά μάθηση» θα διεξαχθεί από τον Καθηγητή Max Welling από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Επικεφαλής εργαστηρίου της Microsoft Research στο Άμστερνταμ

 

Like this:

Like Loading…

Πηγή