Τεχνολογία

Το Find φέρνει το πρώτο Live Shopping Experience πλήρως ενσωματωμένο σε Marketplace στην Ελλάδα


15 Mar Το Find φέρνει το πρώτο Live Shopping Experience πλήρως ενσωματωμένο σε Marketplace στην Ελλάδα

Posted at 14:03h
in INTERNET
by Notis P.

Το Find, φέρνει το πρώτο Live Shopping Experience πλήρως ενσωματωμένο σε μια ενιαία πλατφόρμα προβολής και πώλησης, με πλούσιες λειτουργίες για τα συνεργαζόμενα καταστήματα αλλά και για τους χρήστες του, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν και οικονομικά λαμβάνοντας commissions παρουσιάζοντας προϊόντα για τα καταστήματα μέσω συστήματος Affiliate Marketing.

Τα συνεργαζόμενα καταστήματα αποκτούν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες Live Video χωρίς επιπλέον κόστος ενεργοποιήσεις κάποιας έξτρα υπηρεσίας, αλλά ούτε και με επιπλέον κράτηση στις standard προμήθειες της υπηρεσίας. Μετά την εγγραφή τους μπορούν άμεσα να αξιοποιήσουν όλα τα προσφερόμενα εργαλεία για να αυξήσουν, πέραν από τις πωλήσεις τους, και το brand awareness τους. Δεν υπάρχει περιορισμός στα Live, μπορούν να κάνουν όσα θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιο στυλ παρουσίασης επιθυμούν για όλα τα προϊόντα και τις προσφορές τους σε ένα κοινό το οποίο αναζητεί το κάτι παραπάνω στις online αγορές του.

Finder, ο νέος τύπος Influencer

Το Find, φέρνει και έναν νέο τύπο influencer, τον Finder. Όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα εργαλεία δημιουργίας video. Αρχικά, έρχονται τα short form video τα οποία το Find έχει ονομάσει Fast, (όπως λέμε Reels στο Instagram, Shorts στο Youtube, κτλ) Ο καθένας ελεύθερα, όπως και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να ανεβάσει τα video του, να taggάρει προϊόντα που εμφανίζονται στο video και… το κορυφαίο, να λαμβάνει προμήθειες από τις πωλήσεις που προκύπτουν από τα προϊόντα στις παρουσιάσεις του. Ακόμα, θα μπορεί να κάνει και Live Shopping, μετά από κάποιες προϋποθέσεις (όπως να έχει έναν αριθμό από ακολούθους στο προφίλ του, να έχει ανεβάσει Fast, κτλ) για προϊόντα που κατέχει, έχει αγοράσει πρόσφατα ή στο κοντινό παρελθόν. Φυσικά, για όλες τις πωλήσεις που προκύπτουν από το περιεχόμενο του χρήστη θα λαμβάνει affiliate commissions.

 

Social Market

Σημαντική λεπτομέρεια είναι επίσης και η ενοποίηση ενός Κοινωνικού Δικτύου με μια πλατφόρμα αγορών δημιουργώντας τον νέο όρο Social Market. Σύμφωνα λοιπόν με τους δημιουργούς του Find, κάτι τέτοιο υπολείπεται στην Ελλάδα και γενικότερα στο ecommerce, για αυτό και έχει ενσωματώσει γνώριμες λειτουργίες των social media όπως το Following, Like, Commenting, κτλ.

Όλοι κερδίζουν

Επομένως, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα σενάριο win-win για όλους. Τα καταστήματα θα μπορούν δωρεάν να παρουσιάζουν σε Live video τα προϊόντα και τις προσφορές τους, χωρίς να χρειαστεί να μπλέξουν με developers και τρίτες εταιρείες και το όποιο κόστος συνεπάγεται με όλα αυτά. Το αγοραστικό κοινό θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τα καταστήματα και να δει αυτό που θέλει να αγοράσει online, αλλά και να μοιράζει ταυτόχρονα περιεχόμενο που θα δημιουργεί με τις αγορές του, έτσι ώστε να ενημερώνει και αυτό με την σειρά του μελλοντικούς αγοραστές και να κερδίζει.

 

Πηγή