Τεχνολογία

Το Facebook «είναι ένα μονοπώλιο» – «Εξαγοράζει, αντιγράφει ή “σκοτώνει” ανταγωνιστές»



Η έκθεση, η οποία ασχολείται επίσης με ανησυχίες σχετικά με την Amazon, την Apple, την Alphabet, συνιστά στο Κογκρέσο να αναθεωρήσει μια σειρά πιθανών λύσεων. Αυτές περιλαμβάνουν και τον «διαρθρωτικό διαχωρισμό», ο οποίος απαιτεί από τις εταιρείες να διαχωρίσουν μέρη των δραστηριοτήτων τους.

Η έκθεση προτείνει επίσης στο Κογκρέσο να θεωρήσει ότι οποιαδήποτε εξαγορά από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είναι αντιανταγωνιστική, εκτός εάν αυτές μπορούν να αποδείξουν ότι η συγχώνευση θα είναι προς όφελος του κοινού και δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί διαφορετικά.

Ειδικά για το Facebook, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η μονοπωλιακή δύναμη του είναι σταθερά εδραιωμένη και είναι απίθανο να “διαβρωθεί” από ανταγωνιστικές πιέσεις από νεοεισερχόμενες ή υπάρχουσες εταιρείες». Το Facebook εδραιώνεται ως μονοπώλιο λόγω των ισχυρών επιδράσεων του δικτύου, του υψηλού κόστους αλλαγής για τους χρήστες και του σημαντικού πλεονεκτήματος στα δεδομένα, όπως σημειώνεται.

Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει ότι το Facebook ενισχύει το μονοπώλιο του εντοπίζοντας ανταγωνιστές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή και είτε τους εξαγοράζει, είτε τους αντιγράφει, είτε τους «σκοτώνει».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο CNBC ότι «το Facebook είναι μια αμερικανική ιστορία επιτυχίας».

Πηγή: epixeiro.gr



Source link