Ειδήσεις

Το ταλέντο του κ. Μητσοτάκη να κάνει ακριβώς το αντίθετο εκείνου που απαιτεί η προστασία της κοινωνίας από την ακρίβεια


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022, 03:24

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά το ταλέντο του να κάνει ακριβώς το αντίθετο εκείνου που επιβάλει το κοινωνικό συμφέρον», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα στήριξης.

«Όταν η ακρίβεια χτυπά τα βασικά αγαθά ένα χρόνο πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι μη προνομιούχοι έχουν ανάγκη για μόνιμες αυξήσεις των πενιχρών τους εισοδημάτων. Και τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Ανακοινώνει έκτακτο επίδομα, δηλαδή φιλοδώρημα», σχολιάζει και προσθέτει: «Όταν το πορτοφόλι όσων ζουν με τον κατώτατο μισθό ή από κοινωνικά επιδόματα ροκανίζεται καιρό τώρα από τον πληθωρισμό, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των επιδομάτων. Και τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Ανακοινώνει ότι όταν αποφασίσει η πολυχρονεμένη αφεντιά του θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό όσο αυτός κρίνει!».

«Όταν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι 50% πάνω του μέσου κόστους φέρνοντας σε απόγνωση μικρομεσαίους και νοικοκυριά, απαιτείται κατάργηση του ψευτο-Χρηματιστήριου Ενέργειας και άμεση επιβολή μέγιστης τιμής και ελάχιστης παραγωγής ρεύματος ξεχωριστά για κάθε εργοστάσιο παραγωγής (ανάλογα με το κόστος του και τις δυνατότητές του). Και τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Ανακοινώνει μερική επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος – δηλαδή, δανείζεται το κράτος από την τρόικα (μιας και το ταμείο είναι μείον) για να επιδοτεί τους ολιγάρχες παραγωγούς», συνεχίζει το ΜέΡΑ25 και αναφέρει :

«Ξέρουμε ότι το ταλέντο σας να κάνετε το αντίθετο εκείνου που συμφέρει την κοινωνία είναι εκείνο που σας κάνει τόσο αρεστό στην ολιγαρχία. Όπως μόνο μέσα στους τελευταίους 18 μήνες μοιράσατε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε Fraport, Aegean, Energean, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έτσι και τώρα, πίσω από το 1 δισ. που διαθέτετε, δήθεν, για να προστατευθούν οι ευάλωτοι από την ακρίβεια, κρύβεται η ίδια φιλοδοξία να διατηρήσετε ανέπαφη την δυνατότητα των ολιγαρχών να κάνουν την κρίση ευκαιρία».

«Σας παρακολουθούμε κ. Μητσοτάκη. Όσο και να προσπαθείτε να φιμώσετε τη φωνή μας, η φωνή μας θα ανοίγει τα μάτια των πολιτών σε αυτά που κάνετε», καταλήγει.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022, 03:24

Πηγή