Τεχνολογία

Το εισιτήριό σας για την κορυφαία εμπειρία παιχνιδιού είναι η σειρά τηλεοράσεων LG OLED 2022


02 Feb Το εισιτήριό σας για την κορυφαία εμπειρία παιχνιδιού είναι η σειρά τηλεοράσεων LG OLED 2022

Posted at 11:50h
in GAMES
by Soustas

H σειρά τηλεοράσεων OLED 2022 της LG Electronics (LG) απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν την καλύτερη εμπειρία gaming σε μία μεγάλη οθόνη. Με αυτοφωτιζόμενα pixel που προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης, υποστήριξη για τις νεότερες λειτουργίες gaming και εξοπλισμένες με το πιο πρόσφατο hardware υπολογιστή, κονσόλες και υπηρεσίες gaming cloud, οι προηγμένες τηλεοράσεις της LG αλλάζουν τα δεδομένα για gaming υψηλής ευκρίνειας.

 

Η LG OLED ήταν η πρώτη τηλεόραση που πιστοποιήθηκε από τη NVIDIA ως συμβατή με G-SYNC® και συγκεκριμένα η LG 8K OLED TV ήταν η πρώτη που παρουσίασε gaming 8K με κάρτες γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Series. Η εταιρεία ανέβασε ξανά τον πήχη, προσφέροντας τηλεοράσεις που είναι ιδανικές για gaming με την προσθήκη υποστήριξης για Dolby Vision® στα 4K 100Hz.

 

Οι τηλεοράσεις OLED αποτέλεσαν τους πραγματικούς πρωτοπόρους στην υιοθέτηση αυθεντικών HDMI® χαρακτηριστικών και εισόδων HDMI, ενώ τα νεότερα μοντέλα της LG συνεχίζουν αυτή την παράδοση με διευρυμένη υποστήριξη HDMI 2.1. Κάθε νέα LG OLED TV θα υποστηρίζει αυτόματη λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης (ALLM) και βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) με τις περισσότερες τηλεοράσεις OLED να είναι πιστοποιημένες για υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης (VRR).

 

Οι τηλεοράσεις 2022 της LG έχουν επίσης πιστοποιηθεί από εξουσιοδοτημένα κέντρα δοκιμών HDMI (ATC) για πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων που ορίζονται από τα πιο πρόσφατα πρότυπα HDMI 2.1, συμπεριλαμβανομένων των VRR, eARC, Display Stream Compression (DSC), καθώς και υποστήριξη για σύνδεση σταθερού ρυθμού (FRL) έως 48 Gbps[1].

 

Η LG παρουσίασε το DSC στη σειρά SIGNATURE OLED 8K Z το 2021, παρέχοντας στους θεατές εξαιρετικές δυνατότητες βίντεο 8K 50Hz 12-bit 4:4:4. Ικανό να βελτιώσει την ευκρίνεια χρωμάτων και αντικειμένων στην οθόνη, το DSC ενσωματώνεται τώρα σε επτά μοντέλα τηλεοράσεων LG 2022, με υποστήριξη VRR και DSC, της σειράς LG[2].

 

Επιλεγμένα μοντέλα τηλεοράσεων LG του 2022 διαθέτουν επίσης τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν FRL, μια σημαντική τεχνολογία σήματος που υποστηρίζεται στην προδιαγραφή HDMI 2.1, για παροχή υψηλότερων ασυμπίεστων αναλύσεων σε ευρεία ζώνη εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων (έως 48 Gbps) για εξαιρετικά γρήγορο παιχνίδι και υπερρεαλιστικά γραφικά[3]. Ορισμένες premium τηλεοράσεις LG (μοντέλα OLED Z2/G2) διαθέτουν επίσης πιστοποίηση Wi-Fi 6, διασφαλίζοντας ομαλό διαδικτυακό παιχνίδι και πιο αξιόπιστη ροή περιεχομένου για μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο μικρή καθυστέρηση από ποτέ. Το Wi-Fi 6 θα είναι ιδιαίτερα επωφελές για τους συνδρομητές υπηρεσιών cloud gaming, όπως το NVIDIA GeForce NOW και το Google Stadia, που διατίθενται και τα δύο σε Smart TV LG 2022.

 

Με το Game Optimizer, οι τελευταίες τηλεοράσεις της LG δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον παιχνιδιού γρήγορα και απλά. Με ένα ενιαίο μενού για όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με το παιχνίδι, το Game Optimizer επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν μεταξύ συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του παιχνιδιού, καθώς και προεπιλογών εμφάνισης του είδους του παιχνιδιού, όπως shooter παιχνίδια πρώτου προσώπου και παιχνίδια ρόλων, ενώ η νέα επιλογή Sports φέρνει μια πρόσθετη αίσθηση ρεαλισμού σε παιχνίδια γεμάτα δράση.

 

Επιπλέον, το Game Optimizer παρέχει γρήγορη πρόσβαση στη νέα λειτουργία Dark Room Mode, η οποία προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Οι παίκτες μπορούν εύκολα να αλλάξουν την αναλογία διαστάσεων της οθόνης, ώστε να ταιριάζει στο παιχνίδι που παίζουν ή στη συσκευή που χρησιμοποιούν (Η/Υ ή κονσόλα), καθώς και να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις NVIDIA G-SYNC®, FreeSync™ Premium και VRR από το μενού Game Optimizer. Οι παίκτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν το Blue Light Reduction για να αποτρέψουν την κόπωση των ματιών, αλλά και τον ήχο παιχνιδιού AI για να μεταφερθούν βαθύτερα στα αγαπημένα τους παιχνίδια.

 

Τέλος, με τις τηλεοράσεις OLED και premium LCD του 2022, η LG επιδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της να καλύψει τις ανάγκες των σημερινών παικτών και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία gaming σε μεγάλη οθόνη.

 

Προδιαγραφές:

 

 

 
OLED 8K
OLED 4K
 
 
Z2
G2
C2
B2
A2
Αριθμός θυρών Συμβατότητα με HDMI2.1 (48Gbps)
 
4
4
4
2

Αριθμός θυρών Συμβατότητα με HDMI2.0
 
4
2
3
eARC (Ενισχυμένη ARC)
 
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
ALLM

(Auto Low Latency Mode)

 
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
VRR
HDMI VRR
 
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
VRR
NVIDIA

G-Sync

 
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι

VRR
AMD

FreeSync

 
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
DSC (Display Stream Compression)
 
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι
Ναι

[1] Premium τηλεοράσεις 2022 της LG που πληρούν την τελευταία πιστοποίηση CTS2 ™, συμβατή με τα πρότυπα δοκιμών HDMI® 2.1: σειρά OLED 8K Z2, σειρά OLED 4K G2, σειρά OLED 4K C2, σειρά OLED 4K B2, σειρά UQ90.

[2] Premium τηλεοράσεις LG 2022 που υποστηρίζουν VESA® DSC: σειρά OLED 8K Z2, σειρά OLED 4K G2, σειρά OLED 4K C2, σειρά OLED 4K B2, σειρά UQ90. LG Premium 2022 τηλεοράσεις που υποστηρίζουν και τις δύο VESA® DSC και VRR: σειρά OLED 8Κ Ζ2, σειρά OLED 4Κ G2, σειρά OLED 4K C2, σειρά OLED 4K B2, σειρά UQ90.

 

[3] Premium τηλεοράσεις LG 2022 που υποστηρίζουν FRL 48 Gbps: σειρά OLED 8K Z2, σειρά OLED 4K G2, σειρά OLED 4K C2.

Πηγή