Ειδήσεις

Τουλάχιστον 148 νεκροί στις συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών από τα τέλη Απριλίου


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, 04:10

Τουλάχιστον 148 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αρχές Απριλίου σε βόρειους τομείς της αϊτινής πρωτεύουσας, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών κακοποιών, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον εκατόν σαράντα οκτώ άνθρωποι δολοφονήθηκαν, ανάμεσά τους επτά κακοποιοί οι οποίοι εκτελέστηκαν από τον αρχηγό τους», τόνισε το Εθνικό Δίκτυο Υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Réseau national de défense des droits humains, RNDDH), που διενήργησε έρευνα στις συνοικίες όπου επιτίθενται οι συμμορίες.

Την περασμένη Παρασκευή, τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τα βίαια επεισόδια, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 75 νεκρούς πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Αναφερόμενο σε «σφαγή ανείπωτης σκληρότητας», το RNDDH απαριθμεί σε έκθεσή του δολοφονίες πολιτών με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια, ενώ υπογραμμίζει πως κάποια από τα θύματα κάηκαν ζωντανά «μέσα στα ίδια τους τα σπίτια που πυρπολήθηκαν» ή «στους δρόμους».

«Γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν αφού στην πλειονότητά τους προηγουμένως βιάστηκαν» από μέλη συμμοριών, καταγγέλλει ακόμη η ΜΚΟ.

Το Δίκτυο σημειώνει πως εντόπισε τουλάχιστον έναν ομαδικό τάφο με 30 πτώματα, καθώς τα θύματα, που θάφτηκαν από συμμορίες, είχαν εγκαταλειφθεί στους δρόμους και βρίσκονταν πλέον σε αποσύνθεση.

Άλλα πτώματα πετάχτηκαν από τους δράστες φόνων σε πηγάδια ή αποχετεύσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, 04:10

Πηγή