Γυναίκα

Τι νούμερο δαχτυλίδι να επιλέξω;  Πίνακας μεγεθών


Αρκετός είναι ο κόσμος που κατά καιρούς μας ρωτάει «τι νούμερο δαχτυλίδι να επιλέξω». Σίγουρα η ιδανική επιλογή ενός δαχτυλιδιού γίνεται με την δοκιμή του προϊόντος στο χέρι σας. Ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό όταν πραγματοποιείται τις αγορές σας από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) όπως το δικό μας. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί πολύ εύκολοι τρόποι να υπολογίσετε ακριβώς το μέγεθός σας.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι τα δαχτυλίδια διαθέτουν δύο διαφορετικές μετρήσεις μεγεθών. Η μία είναι η περίμετρος και η άλλη η διάμετρος. Ο ευκολότερος λοιπόν τρόπος να υπολογίσετε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που επιθυμείτε είναι βάση της περιμέτρου.

Τι νούμερο δαχτυλίδι να επιλέξω με βάση την περίμετρο;

Για να βρείτε την περίμετρο του δαχτυλιδιού που θα ταιριάζει ακριβώς στο δικό σας δάχτυλο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια κλωστή και να την τοποθετήσετε γύρω από το δάχτυλο που θέλετε. Η κλωστή θα πρέπει να εφαρμόζει καλά, χωρίς ναι είναι ούτε πολύ χαλαρή αλλά ούτε πολύ σφιχτή. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία αυτή, κρατήστε το κομμάτι που συμπίπτει με την περίμετρο του δαχτύλου σας και μετρήστε την με έναν χάρακα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τα μεγέθη δαχτυλιδιών που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Kosmimax είναι βάση της διαμέτρου και όχι της περιμέτρου. Συγκεκριμένα αν πάρουμε ως παράδειγμα ένα δαχτυλίδι νούμερο 16, η διάμετρός του είναι περίπου 16mm.

Πως θα υπολογίσετε την περίμετρο δαχτυλιδιού βάση της διαμέτρου

Φυσικά δεν θα σας ζητούσαμε να κάνετε μαθηματικές πράξεις για να το καταφέρετε αυτό. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό πίνακα μεγεθών των δαχτυλιδιών με όλες τι μονάδες μέτρησης, συμπεριλαμβανομένης και της περιμέτρου. Επιπρόσθετα συμπεριλάβαμε και όλες τις γνωστές μετρήσεις δαχτυλιδιών με βάση την χώρα.

Πίνακας μεγεθών για δαχτυλίδια

Επεξήγηση του πίνακα μεγεθών για σωστή επιλογή μεγέθους

Όπως μπορείτε να δείτε στον ανωτέρω πίνακα, η πρώτη στήλη περιέχει τα μεγέθη που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Kosmimax.gr. H δεύτερη στήλη περιέχει την περίμετρο του δαχτυλιδιού που μετρήσατε με την κλωστή. Αν για παράδειγμα η μέτρηση του δαχτύλου σας βγήκε στα 59mm τότε το κατάλληλο μέγεθος για το δικό σας δάχτυλο είναι το #19.

Όπως βλέπετε τα νούμερα διαθέτουν και μισά. Κάθε ένα χιλιοστό που αυξάνεται η μέτρησή σας στην ουσία αυξάνεται και το νούμερο του δαχτυλιδιού. Ωστόσο λόγω της μικρής μονάδας μέτρησης, μπορεί να ταιριάζουν στο δάχτυλό σας και περισσότερα από ένα μεγέθη. Για παράδειγμα μπορεί να σας καλύπτει και το νούμερο 18 αλλά και το 18.5.

Με βάση λοιπόν τον συγκεκριμένο πίνακα μπορείτε πλέον εύκολα να βρείτε το ιδανικό μέγεθος δαχτυλιδιού.  Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στην διάθεσή σας.



Source link