Ειδήσεις

Τι θα αλλάξει στη Dacia ο σχεδιαστής της Aston Martin




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 13:07

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Από την 1η Σεπτεμβρίου ο Miles Nurnberger θα είναι ο νέος Διευθυντής Σχεδίασης της DACIA. Είναι ειδικός στους εξωτερικούς σχεδιασμούς των αυτοκινήτων και έχει περάσει από μεγάλα «σαλόνια» του χώρου.

Γεννήθηκε το 1976. Οι γονείς του αγαπούσαν την τέχνη, το design και τα αυτοκίνητα. Ο Miles Nurnberger, αποφοίτησε από το τμήμα Αυτοκινητικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Coventry το 1998. Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Σχεδίασης Concorso d’eleganza Villa d’Este, για το πρωτότυπο One-77 της Aston Martin. 

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία την ξεκίνησε από την Lincoln, της Ford Motor Company και στη συνέχεια πέρασε στο γαλλικό στρατόπεδο.Υπήρξε μέλος της ομάδας εξωτερικού design της Citroen. Απέκτησε μεγάλη πείρα στην εξωτερική σχεδίαση σπορ αυτοκινήτων.

Το 2008  προσελήφθη στην Aston Martin Lagonda. Αρχικά ως δημιουργικός διευθυντής και στη  συνέχεια   διορίστηκε Διευθυντής Σχεδίασης. Ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση της επιτυχημένης DBX. Ασχολήθηκε με το project Valkyrie ενώ καθοριστικές ήταν οι αποφάσεις που πήρε για το επαναλανσάρισμα της μάρκας Lagonda EV, το οποίο περιελάμβανε το σεντάν Vision και διάφορα πρωτότυπα SUV.

Ήταν πάντα δημιουργικός και αποφασιστικός. Όταν του έγινε πρόταση να στελεχώσει την επιχειρηματική μονάδα DACIA & LADA το είδε σαν τη μεγάλη πρόκληση. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021  θα είναι υπό την επίβλεψη του Denis Le Vot, CEO των DACIA και LADA, ενώ θα αναφέρεται στον Laurens van den Acker, EVP (Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο) Εταιρικού Design και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Renault Group. 

Ο CEO των DACIA και LADA, Denis Le Vot αναφέρθηκε στα σχέδια της εταιρίας και δήλωσε ότι το design είναι κομβικής σημασίας για τη στρατηγική της DACIA. 

Για την αλλαγή σελίδας της Dacia αναφέρθηκε και ο Laurens van den Acker. Είπε σχετικά: 

« Η Dacia διανύει μια πολύ δημιουργική περίοδο. Ο Miles είναι ένας γνωστός σχεδιαστής, που ενέπνευσε πολλούς με τη δουλειά του στην Aston Martin. Η εμπειρία του και το πάθος που επιδεικνύει για τη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρικής εικόνας μέσα από το design, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη DACIA  και θα μας βοηθήσει να προβάλουμε το project DACIA στο μέλλον». 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 13:07



Source link