Διάφορα

Τι είναι τώρα όλο αυτό;

 

Τρεντάρισε τις προάλλες ο Δεληβοριάς με την Μποφίλιου στην ΕΡΤ και η εκπομπή πήγε άπατη… Το ίδιο συνέβη και με το σίριαλ του Σπύρου Παπαδόπουλου “Κανε ότι κοιμάσαι” πάλι στην ΕΡΤ… Στο Twitter γίνεται χαμός, όλοι κάτι γράφουν ή σχολιάζουν, και στα νούμερα της Nielsen δεν τραβάει! Και συμβαίνει αυτό, διότι απλούστατα πρόκειται για άλλον μηχανισμό!

Άλλος μηχανισμός και άλλη διαδικασία είναι η παρακολούθηση της τηλεόρασης, άλλο πράγμα το τουίτερ, και το σχολιάζω ή όχι, και άλλο σταματάω έναν σελέμπριτι στο δρόμο και εκφράζω τον θαυμασμό μου! Πρόκειται για διαφορετικές διαδικασίες που “πατούν” σε διαφορετικούς μηχανισμούς!

Με άλλα λόγια, δεν είναι ομοειδή προϊόντα ώστε να προστεθούν και να βγει ένα άθροισμα! Είναι διαφορετικές αντιδράσεις που έχουν διαφορετικές αφετηρίες, κίνητρα, λόγους κλπ.

Τα σημειώνουμε όλα αυτά εξαιτίας των “πειραμάτων” που κάνει ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή του εχθές και σήμερα λέγοντας στο τηλεοπτικό κοινό ότι αποχωρεί σε δυο χρόνια για να τεστάρει – όπως είπε, αντιδράσεις… Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ενδιαφέρον του κόσμου μέσα από τα τηλέφωνα, τα SMS, τα κοινωνικά δίκτυα, τις αντιδράσεις στον δρόμο από τον κόσμο που τον σταματά, από τις κάμερες που μαζεύτηκαν έξω από το στούντιο για να τους κάνει δηλώσεις, είναι τεράστιο… Αλλά αυτό το τεράστιο κύμα δεν καταγράφεται στα νούμερα της Nielsen! Τόμπολα!

Δεν χρειάζεται τίποτα όμως από όλα αυτά… Όχι διότι η απήχηση του Νίκου Μάνεση διαχρονικά είναι πολύ μεγάλη στο τηλεοπτικό κοινό, ανεξάρτητα από το τι κάνει ή ποια ώρα το κάνει… Ο Νίκος Μάνεσης – έτσι κι αλλιώς, είναι ένα πρόσωπο που το αγαπάει η τηλεόραση, και παραδοσιακά με ό,τι έχει καταπιαστεί έχει συγκεντρώσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Έχει γκελ στο τηλεοπτικό κοινό. Είναι απλό.

Από κει και πέρα όμως, δεν χρειάζονται αυτά τα “πειράματα”, διότι το κοινό δεν είναι “πειραματόζωο”, διότι κρύβονται παγίδες (όταν απουσιάζει η επιστημονική γνώση), εκθέτουν και προδίδουν άγχος!

Καταλήγοντας πάντως να πούμε στους αδαείς περί τα σόσιαλ μίντια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter είναι πρώτο κόμμα! Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

The post Τι είναι τώρα όλο αυτό; appeared first on Enimerosi24.

Πηγή