Τεχνολογία

Τι αναζήτησαν οι Έλληνες το 2021 στην Google


09 Dec Τι αναζήτησαν οι Έλληνες το 2021 στην Google

Posted at 21:03h
in INTERNET
by Soustas

Ένα βήμα πριν από το τέλος της χρονιάς ήρθε και πάλι η ώρα για το Year In Search 2021 της Google, που αποκαλύπτει τι ψάξαμε, τι παρακολουθήσαμε, ποιους θαυμάσαμε και, γενικά, όσα κέντρισαν το ενδιαφέρον μας και τράβηξαν την προσοχή μας τη φετινή χρονιά.

 

Όπως είναι φυσικό, οι επιπτώσεις  της πανδημίας, που παραμένει ενεργή, έχουν επηρεάσει τη διάθεσή μας – κάτι που αποτυπώνεται στις περισσότερες σχεδόν αναζητήσεις, αλλά και ως γενικότερη «αίσθηση» στις φετινές λίστες του Year In Search.

 

Ξεκινώντας με τις Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις[1] μας το 2021, στις πρώτες θέσεις εμφανίζονται όροι που αφορούν στην εκπαίδευση, όπως eClass και Edupass αλλά και spoilers για το Survivor. Η λίστα συμπληρώνεται με μια ποικιλία από τα θέματα της επικαιρότητας, από τα οποία φυσικά δεν λείπει και η πανδημία.

 

Στις αναζητήσεις για Διασημότητες, τα μισά ονόματα της κατηγορίας σχετίζονται με το ελληνικό Me Too, ενώ ακολουθούν το τένις, μέσω του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη που κατάφεραν να το αναδείξουν σε… παραδοσιακό ελληνικό άθλημα, καθώς και πρόσωπα της επικαιρότητας.

 

Mad Clip vs Θεοδωράκης, δυο θάνατοι που σημειώθηκαν την ίδια μέρα και επηρέασαν διαφορετικές γενιές με διαφορετικό τρόπο, καθώς και η απώλεια της Φώφης Γεννηματά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις Εκλιπούσες Διασημότητες.

 

Η λίστα για τον Κορωνοϊό δείχνει πόσο καταλυτική εξακολουθεί να είναι η παρουσία της πανδημίας στις ζωές μας. Στην κορυφή της βρίσκεται το self-testing και ακολουθούν ο αριθμός κρουσμάτων, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα rapid test και πάει λέγοντας. Ας ευχηθούμε να μην την ξαναδούμε και του χρόνου!

 

Ακολουθούν τα Αθλητικά Γεγονότα, στα οποία…έπαιξε μπάλα το Euro που είχε αναβληθεί πέρυσι, ενώ ακολούθησαν το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το ΝΒΑ και το τένις που, εύλογα, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και στη χώρα μας. Κρίνοντας από τη χαμηλή θέση τους στη λίστα, οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πέρασαν μάλλον απαρατήρητοι.

 

Στο «Τι είναι», η πρωτιά ανήκει στο Άσπεργκερ, στο οποίο αναφέρθηκαν φέτος Έλληνες και ξένοι διάσημοι, ενώ ακολουθούν αναζητήσεις, όπως ειλεός και μυοκαρδίτιδα, ΚΕΘΕΑ και Ταλιμπάν και άλλα θέματα που πήγαν χέρι-χέρι με την επικαιρότητα.

 

Έκπληξη στη λίστα των Τηλεοπτικών Εκπομπών είναι το γεγονός ότι, με εξαίρεση το Squid Game, φέτος, όλες οι θέσεις καταλαμβάνονται από ελληνικές παραγωγές, είτε reality είτε μυθοπλασία είτε για διασκευές ξένων σειρών.

 

Στη λίστα «Πότε» κυριαρχούν πρακτικά ερωτήματα για την πανδημία, καθώς και αναζητήσεις… απόδρασης! Σ’ αυτήν αποτυπώνονται ερωτήματα όπως πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ή όπως βλέπουμε στη 10η θέση πότε ανοίγει το Τριώδιο. Όλα δείχνουν την ανάγκη μας να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» και να κινηθούμε πιο ελεύθερα . Ένα παγκόσμιο αίτημα που… εκκρεμεί!

 

Τέλος, η Επικαιρότητα αποτυπώνει τα γεγονότα που τράβηξαν την προσοχή μας και απασχόλησαν την καθημερινότητά μας. Πρώτο στη σειρά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, κι αμέσως μετά η απογραφή του 2021 και η επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ ακολουθούν και οι πυρκαγιές, όπως είναι αναμενόμενο.

[1] Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις επισημαίνουν τις αναζητήσεις που παρουσίασαν μεγάλη άνοδο όσον αφορά την επισκεψιμότητα μεταξύ όλων των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

 

 

Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις

  

eClass
Survivor spoiler
edupass.gov.gr
self-testing.gov.gr
Euro 2020
 Κρούσματα σήμερα
Mad Clip
Σασμός
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Δημήτρης Λιγνάδης

 

 

Διασημότητες

 

Δημήτρης Λιγνάδης
Πέτρος Φιλιππίδης
Στέφανος Τσιτσιπάς
Ηλιάνα Αραβή
Γιώργος Κιμούλης
Μαρία Σάκκαρη
Τάσος Ξιαρχό
Μένιος Φουρθιώτης
Σοφία Μπεκατώρου
Lamanif

 

 

Εκλιπούσες Διασημότητες

 

Mad Clip
Φώφη Γεννηματά
Μίκης Θεοδωράκης
Γιώργος Καραϊβάζ
Τόλης Βοσκόπουλος
Δήμητρα της Λέσβου
DMX
Τάκης Μουσαφίρης
Πρίγκιπας Φίλιππος
Γκέλυ Μαυροπούλου

 

 

 

 

Κορωνοϊός

 

self-testing.gov.gr
Κρούσματα σήμερα
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Rapid test
Νέα μέτρα
Freedom Pass
Πρόληψη της Covid-19
Ραντεβού για εμβόλιο
AstraZeneca
Σχολική κάρτα Covid-19

 

 

Αθλητικά γεγονότα

 

Euro 2020
Superleague
NBA
Roland Garros
Champions League
Premier League
Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021
Ολυμπιακός εναντίον Άρη
Copa America

 

 

Τι είναι

 

Τι είναι το Άσπεργκερ
Τι είναι ο ειλεός
Τι είναι η μυοκαρδίτιδα
Τι είναι το ΚΕΘΕΑ
Τι είναι οι Ταλιμπάν
Τι είναι η CRP
Τι είναι ΛΟΑΤΚΙ
Τι είναι το νηπιοτροφείο
Τι είναι το ισχαιμικό επεισόδιο
Τι είναι το Tριώδιο

 

 

 

 

Τηλεοπτικές Εκπομπές

 

 

Survivor
Σασμός
H Γη της Ελιάς
Αγγελική
Squid Game
House of Fame
Έξαψη
Σιωπηλός Δρόμος
Η Φάρμα
GNTM 4

 

 

Πότε

 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία
Πότε ανοίγει η εστίαση
Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος
Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά
Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου
Πότε ανοίγει το λιανεμπόριο
Πότε είναι το Black Friday
Πότε είναι το Ηalloween
Πότε ανοίγει το Τριώδιο

 

 

Επικαιρότητα

 

Γλυκά Νερά
Απογραφή 2021
Επιστρεπτέα προκαταβολή
Φωτιά
Επίδομα θέρμανσης
Νέα μέτρα
Ψηφιακή μέριμνα
Σεισμός τώρα
Βαρυμπόμπη
Mad Clip τροχαίο

Πηγή