Διάφορα

Την παραίτηση της Μέι θα απαιτήσει ισχυρό στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος


…γράφουν σήμερα οι Sunday Times

Κορυφαίο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι πρόκειται να απαιτήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες να παραιτηθεί ως τα τέλη του Ιουνίου, προειδοποιώντας την ότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα προσπάθεια βουλευτών των Τόρις να την ανατρέψουν, γράφει στην έκδοσή της που κυκλοφορεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Sunday Times.
Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής 1922, σκοπεύει να πει στη Μέι ότι το 70% των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος θέλουν να υποβάλει την παραίτησή της εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε το Brexit, κατά το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς του Λονδίνου. Στο ρεπορτάζ δεν κατονομάζονται οι πηγές της εφημερίδας.
Η Μέι μπόρεσε να επικρατήσει τον Δεκέμβριο στη διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και, βάσει των κανονισμών του κόμματος, η ηγεσία της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ωστόσο, εντείνεται η φημολογία περί του ότι οι Συντηρητικοί θα τροποποιήσουν τον κανονισμό για να επιτραπεί να τεθεί εκ νέου υπό αμφισβήτηση η προεδρία της.
Στις τάξεις των Τόρις επικρατεί γενικευμένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η Μέι χειρίστηκε τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υποτίθεται πως θα ολοκληρωνόταν την 29η Μαρτίου, κατόπιν αναβλήθηκε για τη 12η Απριλίου, και πλέον αναμένεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου, αφού η πρωθυπουργός απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες που κατέβαλε η Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ήδη προσφέρθηκε να υποβάλει την παραίτησή της στην περίπτωση που τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ενέκριναν τη Συμφωνία Αποχώρησης.
Πηγή kathimerini.gr

The post Την παραίτηση της Μέι θα απαιτήσει ισχυρό στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος appeared first on Enimerosi24.



Source link