Ειδήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν για την Oυκρανία


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 00:35

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν, είχαν τη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία, τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις ημέρες, μεσούσης της ουκρανικής κρίσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

“Η ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε για την κατάσταση σε σχέση με την Ουκρανία και τα θέματα που συνδέονται με την παροχή στη Ρωσία εγγυήσεων ασφαλείας μακροπρόθεσμων και νομικά κατοχυρωμένων”, δήλωσε η ρωσική προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη τηλεφωνική συνομιλία.

Την ίδια ώρα το Ελιζέ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν την πρόοδο στις συνομιλίες για την κατάσταση στην Ουκρανία στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας. Πρόσθεσε ότι οι δύο πρόεδροι επιθυμούν να συνεχιστεί ο διάλογος με σκοπό την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ σε σχέση με την κατάσταση στο Ντονμπάς.

Στο σχήμα της Νορμανδίας μετέχουν οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, με σκοπό να βοηθήσουν στον τερματισμό της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 00:36

Πηγή